default-image

Πέρασε η Ολλανδία, Η Κοστα Ρίκα "λύγισε" (4-3) στα πέναλτι!

Ποδόσφαιρο
Πέρασε η Ολλανδία, Η Κοστα Ρίκα "λύγισε" (4-3) στα πέναλτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη φορά η Κόστα Ρίκα, όσο τυχερή και αν ήταν και πάλι όπως με την Ελλάδα, δε χαμογέλασε στα πέναλτι! Η  Ολλανδία θα είναι η αντίπαλος της Αργεντινής στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2014, καθώς απέκλεισε την ομάδα που στέρησε τον προημιτελικό από την Εθνική μας... με το ίδιο νόμισμα! Όλα αυτά σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, επικρατώντας με 4-3 στην διαδικασία "ρώσικη ρουλέτα", έπειτα από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Ο Κέιλορ Νάβας ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε με αρκετές επεμβάσεις τους "Oranje", οι οποίοι είχαν και 3 δοκάρια, ο Σίλεσεν στο 117' έκανε φοβερή απόκρουση σε προσπάθεια του Μπολάνιος, αλλά τελικά ήρωας ήταν ένας άλλος τερματοφύλακας.

Ο Τιμ Κρουλ μπήκε στο ματς 120' για την διαδικασία των πέναλτι και τελικά η επιλογή του Φαν Χάαλ ήταν σωστή, καθώς ο πορτιέρε της Νιούκαστλ έπιασε δύο εκτελέσεις (έπεσε σωστά και στα 5!) και έστειλε την Ολλανδία στα ημιτελικά για 2ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και 5ο συνολικά (θα διεκδικήσει 4η συμμετοχή σε τελικό κόντρα στην Αργεντινή την Τετάρτη στις 23:00).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-4-1): Σίλεσεν (120' Κρουλ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (105' Χούντελααρ), Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (5-4-1): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ακόστα, Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ (66' Ουρένια).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News