Europa League: Το πήρε για 7η φορά η Σεβίλλη, στα πέναλτι 4-1 την Ρόμα

Ποδόσφαιρο
Europa League: Το πήρε για 7η φορά η Σεβίλλη, στα πέναλτι 4-1 την Ρόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δική της αυτοκρατορία στην Ευρώπη δημιουργεί η Σεβίλλη, κατακτώντας το φετινό Europa League και αυτό είναι το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τους Ανδαλουσιάνους!

Σε έναν τελικό που ήταν ντέρμπι, με πολλές κίτρινες κάρτες, διακοπές και κούραση στην παράταση, η Σεβίλλη νίκησε 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια η Ρόμα είχε προηγηθεί με τον Ντιμπάλα και η Σεβίλλη είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Μαντσίνι.

Το απόλυτο στους επτά τελικούς που έχουν αγωνιστεί έχουν οι απίστευτοι Ανδαλουσιάνοι, ενώ αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος ευρωπαϊκός τελικός για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που είχε πάρει το τρόπαιο και στους πέντε προηγούμενους που καθόταν στον πάγκο.

Η Ρόμα πατούσε καλύτερα στο α’ ημίχρονο και προηγήθηκε στο 35’ μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μαντσίνι και ψύχραιμο πλασέ του Πάουλο Ντιμπάλα για το 1-0. Μάλιστα ο Ντιμπάλα έγινε ο πρώτος Αργεντινός που σκοράρει σε ευρωπαϊκό τελικό από το 2010-2011 και τον Λιονέλ Μέσι (στο Champions League)

Η Ρόμα βρήκε το ένα γκολ που ψάχνει σε κάθε κρίσιμο αγώνα και στη συνέχεια έδειξε τις διαθέσεις τις για το υπόλοιπο του χρόνου. Επέστρεψε στην άμυνα, μαρκάροντας από τον Έιμπραχαμ κιόλας και δεν επέτρεπε στους Ανδαλουσιάνους να πλησιάσουν την εστία του Πατρίσιο, παρά μόνο με γεμίσματα και στημένες φάσεις. Στο δοκάρι του Ράκιτιτς πάντως άπαντες άφησαν ελεύθερο τον Κροάτη που παραλίγο να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η Σεβίλλη μπήκε στο β’ ημίχρονο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και έψαξε το γκολ, το οποίο βρήκε με… ιταλική βοήθεια στο 55’!

Μετά τη σέντρα του Νάβας, ο Μαντσίνι προσπάθησε να προλάβει τον Εν Νεσιρί και με τον μηρό έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του, σημειώνοντας με αυτογκόλ το 1-1.

Από εκεί και πέρα, η Ρόμα είχε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί εκ νέου με Έιμπραχαμ, Ιμπάνιεζ και Μπελότι, ωστόσο και η Σεβίλλη στο 77’ είδε τον Τέιλορ να δίνει πέναλτι υπέρ της σε ανατροπή του Οκάμπος αλλά μετά τον έλεγχο του VAR, ο διαιτητής πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.  Το 1-1 παρέμεινε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση αλλά η κόπωση των ομάδων ήταν εμφανέστατη και οι προϋποθέσεις ευκαιριών μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με τη Ρόμα να πιέζει λίγο περισσότερο στα τελευταία λεπτά και να έχει δοκάρι σε κεφαλιά του Σμόλινγκ. Μάλιστα, ο τελικός της Βουδαπέστης ήταν ο μεγαλύτερος χρονικά στην ιστορία του Europa League με 120 λεπτά αγώνα και 25 λεπτά καθυστερήσεις!

Έτσι στα πέναλτι που ακολούθησαν η Σεβίλλη κατέκτησε το τρόπαιο αφού ευστόχησε σε όλες τις εκτελέσεις ενώ από πλευράς Ρόμα ο μοιραίος Μαντσίνι (έβαλε και αυτογκόλ) και ο Ιμπάνιεζ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Μάλιστα στο τέταρτο πέναλτι της Σεβίλλης, που ήταν το νικητή

Tα πέναλτι

Οκάμπος             1-0

Κριστάντε           1-1

Λαμέλα                2-1

Μαντσίνι           απόκρουση Μπόνο

Ράκιτιτς              3-1

Ιμπάνιεζ             δοκάρι

Μοντιέλ             4-1

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας (95’ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ (127’ Μαρκάο), Τέλες (95’ Ρεκίκ), Φερνάντο (127’ Χορδάν), Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46' Σούσο), Χιλ (46' Λαμέλα), Εν Νεσιρί

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106’ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς, Τσελίκ (91' Ζαλέβσκι), Πελεγκρίνι (106’ Ελ Σαράουι), Έιμπραχαμ (75' Μπελότι), Ντιμπάλα (68' Βαϊνάλντουμ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News