Ολυμπιακός: Σε τρία λεπτά έχασε ένα μεγάλο «διπλό»!

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός: Σε τρία λεπτά έχασε ένα μεγάλο «διπλό»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 0-1 αλλά έχασαν 2-1 από την Αταλάντα

Ό,τι έχτιζε στο παιχνίδι, έχοντας προηγηθεί με γκολ του Τικίνιο στο 16ο λεπτό, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, στον πρώτο αγώνα των μπαράζ της φάσης των "16" του Europa League.

Πλέον, η πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη (24/2, 19:45) στο Καραϊσκάκης, όπου ο Ολυμπιακός θα έχει περίπου 16.000 φίλους στο πλευρό του. Να θυμίσουμε πως δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ.

Ο Τικίνιο εκτόξευσε στα ουράνια τους οπαδούς του Ολυμπιακού κάνοντας το 0-1 κόντρα στην Αταλάντα στο 16ο λεπτό και μάλιστα αυτό το σκορ όχι μόνο παρέμεινε στο α’ ημίχρονο αλλά το κέρδος για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο φινάλε του πρώτου μέρους θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Και αυτό γιατί στο 34' είχαν μία ακόμα καλή στιγμή, που δεν την εκμεταλλεύτηκαν, με τον Χένρι Ονιεκούρου να κερδίζει κόντρα και να κάνει το πλασέ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά να στέλνει τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μούσο.

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να απορροφήσει τους κραδασμούς από τις επιθέσεις των παικτών του Γκασπερίνι σε όλο το πρώτο μέρος και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας και προβάδισμα, όμως στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Αυτό έγινε μάλιστα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με την Αταλάντα να κλείνει τους πρωταθλητές Ελλάδας στα καρέ τους με την έναρξη του δευτέρου μέρους και να φέρνει τούμπα το ματς με όπλο τις στημένες φάσεις.

Το 1-1 ήρθε στο 61ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαλινόβσκι από τα δεξιά, ο Μπεράτ Τζιμσίτι πετάχτηκε εντυπωσιακά στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Βατσλίκ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι μπεργκαμάσκι πήραν και το προβάδισμα ξανά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σισέ να διώχνει προσωρινά με το κεφάλι, τον Αγκιμπού Καμαρά να αιφνιδιάζεται, τον Ρέαμπτσιουκ να μη μπορεί να διώξει και τον Τζιμσίτσι να κάνει το σουτ και να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ.

Η Αταλάντα δεν ήταν το ίδιο πιεστική μετά το 80ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να πάρει κάποια μέτρα, ενώ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και οι Ρόνι Λόπες Μπουχαλάκης. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα δύο γκολ του Τζιμσίτι και το 2-1 υπέρ των μπεργκαμάσκι έμεινε έως το φινάλε.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87’ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72’ Φρόιλερ), Πεσίνα (46’ Κουπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόβσκι (65’ Μιχαΐλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46’ Μπόγκα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64’ Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85’ Λόπες), Τικίνιο (72’ Ελ Αραμπί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News