Europa League: Μάντσεστερ Γ. και Βιγιαρεάλ διεκδικούν απόψε το τρόπαιο

Ποδόσφαιρο
Europa League: Μάντσεστερ Γ. και Βιγιαρεάλ διεκδικούν απόψε το τρόπαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 22:00 το βράδυ στο Γντανσκ της Πολωνίας ο τελικός της διοργάνωσης

Βραδιά τελικού η αποψινή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Βιγιαρεάλ να μονομαχούν στο Γκντανσκ της Πολωνίας για το τρόπαιο του Europa League.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί παράλληλα από την ΕΡΤ1 και το Cosmotesport2 ενώ η UEFA έχει επιτρέψει την την παρουσία 9.500 φιλάθλων! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αναζητεί το πρώτο της τρόπαιο έπειτα από τέσσερα χρόνια. Επιδιώκει να κερδίσει το UEFA Europa League για δεύτερη φορά, μετά την κατάκτησή του στη Στοκχόλμη το 2017. Η Βιγιαρεάλ του Μαρθελίνο συμμετέχει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, κουβαλώντας την εξαιρετική κληρονομιά του ισπανικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός ανάμεσα σε αγγλική και ισπανική ομάδα σε τελικό του Europa League ή του Κυπέλλου UEFA, όπως ονομαζόταν παλαιότερα η διοργάνωση. Η πρώτη αγγλο-ισπανική «μάχη» διεξήχθη το 2001, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Αλαβές, με τους "reds" να επικρατούν με 5-4 μετά από ένα απίστευτο ματς.

Πέντε χρόνια μετά (2006) η πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη, πήρε πίσω το… αίμα των Ισπανών, επικρατώντας στον τελικό της Μίντλεσμπρο με 4-0.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News