Europa League: Στον τελικό Μάντσεστερ Γιουν. και Βιγιαρεάλ

Ποδόσφαιρο
Europa League: Στον τελικό Μάντσεστερ Γιουν. και Βιγιαρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κόκκινοι διάβολοι" και "κίτρινο υποβρύχιο" θα μονομαχήσουν για την κούπα

Αγγλο-ισπανικό χρώμα θα έχει ο φετινός τελικός του Europa League, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Βιγιαρεάλ να μονομαχούν για την κούπα την Τετάρτη 26 Μαΐου στο Γντανσκ της Πολωνίας!

Οι δύο ομάδες ήταν τα φαβορί για την πρόκριση, όπως είχαν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων και στις αποψινές ρεβάνς επικύρωσαν τα εισιτήριά τους με την Μάντσεστερ να προκρίνεται παρά την ήττα της με 3-2 από τη Ρόμα στην Ιταλία ενώ ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι Άρσεναλ-Βιγιαρεάλ, με τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν μέσα στο «Έμιρεϊτς».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 6-2 στο πρώτο ματς, πήγε χωρίς άγχος στο Ολίμπικο για να αντιμετωπίσει τη Ρόμα, με τους Ιταλούς να παίρνουν τη νίκη γοήτρου με 3-2 και τη Μάντσεστερ να παίρνει την πρόκριση στον τελικό.. Ο Καβάνι έκανε το 0-1 στο 39’ με τη Ρόμα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου να βάζει δύο γκολ με Τζέκο και Κριστάντε και να παίρνει προβάδισμα 2-1. Γρήγορα όμως απάντησε ξανά ο Καβάνι για την Γιουνάιτεντ για το ισόπαλο 2-2 και τελικά ο Ζαλέβσκι να κάνει το 3-2 στο 83’.

Οι «κόκκινοι διαβόλοι" έτσι έγιναν η 3η αγγλική ομάδα που προκρίνεται φέτος σε ένα ευρωπαϊκό τελικό, καθώς στο Champions League θυμίζουμε ότι υπάρχει αγγλικός εμφύλιος Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι. H Γιουνάιτεντ θέλει να πάρει ξανά το Europa League μετά το 2017 όταν είχε κερδίσει στον τελικό τον Άγιαξ με 2-0.

Στο «Έμιρεϊτς» η Άρσεναλ μετά την ήττα της με 2-1 στο «Μαδριγάλ» έπαιξε επιθετικά απέναντι στη Βιγιαρεάλ αλλά οι Ισπανοί άντεξαν την πίεση, είχαν και τύχη σε κάποιες φάσεις όπως τις δύο προσπάθειες του Ομπαμεγιάνγκ που κατέληξαν στο δοκάρι και τελικά το 0-0 τους έδωσε την πρόκριση και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Βιγιαρεάλ θα διεκδικήσει μια ευρωπαϊκή κούπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News