Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Σπουδαία νίκη αλλά… πικρός αποκλεισμός

Ποδόσφαιρο
Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Σπουδαία νίκη αλλά… πικρός αποκλεισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όρθιοι στο Λονδίνο οι «ερυθρόλευκοι» αλλά την πάτησαν λόγω της ήττας με 1-3 στο Καραϊσκάκη

Ξεκάθαρα στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη χάθηκε η πρόκριση για τον Ολυμπιακό, καθώς στην αποψινή ρεβάνς πήρε σπουδαία νίκη με 0-1 επί της Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» του Λονδίνου, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του Europa League.

O Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι στο Λονδίνο έχει τρομερή παράδοση, κερδίζοντας την Άρσεναλ στην έδρα της για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά αυτή η εξέλιξη του αφήνει μια ισχυρή δόση πικρίας για τον αποκλεισμό. Κι αυτό γιατί αν το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη ήταν καλύτερο την προηγούμενη Πέμπτη, απόψε θα πανηγύρισε ένα μεγάλο θρίαμβο.

Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στην Άρσεναλ, η οποία ναι μεν είχε ευκαιρίες με τον Ομπαμεγιάνγκ αλλά και οι Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά. Προηγήθηκε στο β’ ημίχρονο με τον Ελ Αραμπί που συνέχισε την παράδοση που έχει απέναντι στους «κανονιέρηδες» και είχε ακόμα 2-3 καλές στιγμές στο β’ ημίχρονο για να κάνει το 0-2 και να βάλει φωτιά στη μάχη της πρόκρισης (σ.σ. χρειαζόταν τρία γκολ).

Εκεί που ετοιμαζόταν για την τελική του αντεπίθεση, ήρθε στο 82’ η αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη στην ίδια φάση (μετά από φάουλ πέταξε τη μπάλα προς το διαιτητή) και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η πρόκριση. Αν και με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη μέχρι το τέλος και κράτησε το 0-1, που ασφαλώς αποτελεί ένα σπουδαίο αποτέλεσμα…

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (81′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Σμιθ Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Σεμπάγιος (57’ Έντεγκααρντ), Ελνενί (57’ Πάρτεϊ), Τσάκα, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σωκράτης, Μπα, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (63’ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News