Ολυμπιακός: Ένα γκολ αξίας 1,1 εκατ. ευρώ!

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός: Ένα γκολ αξίας 1,1 εκατ. ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευρωπαϊκή πορεία συνεχίζει να φέρνει χρήμα στα ερυθρόλευκα ταμεία

Οι "ερυθρόλευκοι" με το γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 88' κατόρθωσαν να μειώσουν σε 2-1 την PSV και να αποσπάσουν σκορ που τους χάρισε πρόκριση.

Ένα γκολ αξίας... 1,1 εκατ. ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που δίνει η UEFA στις ομάδες που περνούν στη συγκεκριμένη φάση του Europa League. Από εκεί και πέρα, η είσοδος στην οκτάδα χαρίζει 1,5 εκατ. ευρώ, η πρόκριση στα ημιτελικά 2,4 εκατ. ευρώ, ο νικητής του θεσμού παίρνει 8,5 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος στον τελικό 4,5 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μετά τη φετινή εξασφάλιση των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός έκανε δικά του περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ. Τα 15.250.000€ για την πρόκριση στους ομίλους, τα 15.512.000 εκατ. ευρώ διότι βρισκόταν στη 19η θέση του δεκαετούς ranking (ανάμεσα στις 32 ομάδες), ενώ από το market pool (έσοδα που καθορίζονται από την ποσοστιαία εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα) έλαβε περίπου 1.485.000€ και ακόμα 1,2 εκατ. ευρώ επειδή αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από την Κρασνοντάρ

Με τη νίκη που έκανε στον όμιλο του Champions League απέναντι στη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός πήρε 2,7 εκατ. ευρώ, με δεδομένο πώς κάθε τρίποντο στο γκρουπ προσφέρει αυτά τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, η παρουσία στους "32" του Europa League του χάρισε το ποσό των 500.000€.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News