Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Πετούσαν φωτιές στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι»

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Πετούσαν φωτιές στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβαλαν τέσσερα γκολ και θα πάνε με αέρα πρόκρισης την άλλη Πέμπτη στη ρεβάνς της Ολλανδίας

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που έγινε απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πετούσε… φωτιές στην επίθεση και επικράτησε με 4-2 της Αϊντχόφεν, έχοντας πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχαν οι «ερυθρόλευκοι» (Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μασούρας) αλλά τους έκανε… ζημιά από πλευράς Αϊντχόφεν ο Ζάχαβι με δύο γκολ στο α’ ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα των Ολλανδών αλλά και από την πλευρά του να μην προσέχει καθόλου τα νώτα του. Έτσι τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν με σκορ 3-2!

Στην επανάληψη η Αϊντχόφεν πίεσε την εστία του Ολυμπιακού και είχε και δοκάρι αλλά ο Ολυμπιακός μετά το 70’ ήταν πιο επικίνδυνος και τελικά έβαλε και τέταρτο γκολ, που είναι και το «κλειδί» στο προβάδισμα πρόκρισης…

H εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά τελικά στο βασικό σχήμα, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 9’ μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Μπουχαλάκη. Γρήγορα όμως πάγωσαν τα χαμόγελα με την PSV να ισοφαρίζει αναπάντεχα με το Ζάχαβι στο 14ο λεπτό. Σε μια επίθεση που εξελίχτηκε αστραπιαία ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα 2-1 στο 37’ με σουτ του Εμβιλά στην κίνηση. Και πάλι όμως το σκηνικό ήταν ίδιο αφού στην επόμενη φάση δέχτηκε ισοφάριση για δεύτερη φορά η Αϊντχόφεν, με τον ίδιο παίκτη (Ζάχαβι) να κάνει το 2-2.

Ωστόσο στο 45’ ήταν η ώρα του Ελ Αραμπί, που έκλεψε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα, στέλνοντας και την ομάδα του στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 3-2 μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη η Αϊντχόφεν ξεκίνησε με δοκάρι, στο 48’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι. Οι φιλοξενούμενοι έως το 60’ είχαν χάσει κι άλλες ευκαιρίες, πέραν από το δοκάρι που είχαν, με τους Μάλεν και Ζάχαβι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έψαχνε να βρει ισορροπίες στην άμυνα για να ηρεμήσει ο ρυθμός. Αλλά στο 74’ έβαλε τον Φορτούνη στην θέση του Ελ Αραμπί.

Κάτι που κράτησε για λίγο αφού στο 80’ σε τριπλή αλλαγή με τους Βρουσάι, Ανδρούτσο, Χασάν αντί των Μπρούμα, Λαλά, Εμβιλά για να γίνει το σύστημα 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ηρεμήσει κάπως, να πάρει τα πάνω του. Και να βάλει γκολ με τον Μασούρα στο 83’ με δυνατό σουτ, για το 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα, Βαλμπουενά (68’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (74’ Φορτούνης).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκαλί (38’ Μπάουμγκάρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70’ Βέρτεσεν), Τόμας, Ροζάριο, Γκέτσε (70’ Ζούνιορ), Μάλεν, Ζάχαβι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News