Μαρτίνς: "Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη"

Ποδόσφαιρο
Μαρτίνς: "Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό στην αυριανή ευρωπαϊκή μάχη με Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί  την Αϊντχόφεν αύριο στο Καραϊσκάκη (18/2, 19.55) στον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε πως η ενδεκάδα που θα επιλέξει θα είναι ελαφρώς διαφορετική σε σχέση με αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ παραδέχτηκε πως δεν είναι εύκολο να είναι διαθέσιμος ο Εμβιλά.

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Εμβιλά;

"Ο Αβραάμ είναι εκτός, ο Σεμέδο το ίδιο. Μπα και Σωκράτης θα παίξουν, είναι καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι. Για τον Εμβιλά θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά μετά τη σημερινή προπόνηση".

- Θα δούμε διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό;

"Είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, θα δούμε αλλαγές. Στα τελευταια ματς κάνω rotation επειδή πιστεύω στους παίκτες μας και επειδή όλοι είναι έτοιμοι να ανταποκριπούν. Θα δούμε ελαφρώς αλλαγμένη ενδεκάδα. Στρατηγικά είναι άλλα ματς. Και οι ομάδες είναι επιθετικές και οι δύο θα παλέψουμε για το αποτέλεσμα. Θα θέλουν την κατοχή".

-Σας δημιουργεί άγχος το γεγονός ότι οι Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης και Λαλά, που ενδεχομένως παίξουν, δεν έχουν αγωνιστεί μαζί τόσο πολύ;

"Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Όλεγκ έχει παίξει περισσότερο. Ο Σωκράτης όταν ήρθε δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είχε καιρό να παίξει σε επίσημο ματς. Δούλεψε πολύ όμως και πλέον μπορούμε να πούμε ότι είναι 100% έτοιμος. Όσο για τον Λαλά, όλοι όσοι βρίσκονται εδώ προσπαθούν να πάρουν τη θέση τους. Δεν σημαίνει ότι όποιος έρχεται, θα παίζει. Βλέπουμε όμως ότι ο Λαλά μπορεί να προσφέρει. Σήμερα θα πάρω τις τελικές αποφάσεις. Έχω μια γενική ιδέα, αλλά δεν έχω καταλήξει".

- Υπάρχει αντίπαλος στην Ευρώπη που να σας θυμίζει την PSV ως ομάδα ή συνιστά τελείως διαφορετική περίπτωση;

"Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ένα, είναι ολλανδική ομάδα που αγαπάει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει τα χαρακτηριστικά του προπονητή της. Είναι νέοι παίκτες, αλλά εξελιγμένη η τακτική τους. Πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Έχουμε παίξει με επιθετικές ομάδες, όπως η Μπάγερν, η Άρσεναλ και η Σίτι. Θα δούμε δύο ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν πρόκριση, και οι θα θέλουν την κατοχή, δεν θα είναι εύκολο το ματς. Έχει υψηλή ποιότητα η PSV. Θα είναι δύο πολύ καλές ομάδες".

 - Τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός αύριο; Ποια στοιχεία θα καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα;

"Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τη στρατηγική του αγώνα, για να μην αποκαλύψω τα μυστικά στον αντίπαλο. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Θα γίνει δημιουργικό ματς, θα είναι όμορφο επιθετικά. Πρόκειται για ποιοτικό αντίπαλο, θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη".

Ο Μαντί Καμαρά τόνισε τα εξής: «Νομίζω ότι επειδή αύριο είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς και τους φιλάθλους μας είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να μην δεχθούμε γκολ. Πραγματικά έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες όπως οι Βαλμπουενά, Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Έχουμε και νέους με ποιότητα.  Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο ούτε να μας ακολουθήσουν όπως παλιά. Να κάνουμε όσο πιο καλά γίνεται τη δουλειά μας για να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News