Λέστερ-ΑΕΚ 2-0: Ευρωπαϊκό φινάλε με ήττα στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο
Λέστερ-ΑΕΚ 2-0: Ευρωπαϊκό φινάλε με ήττα στην Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Ένωση» δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά

Με ήττα «αποχαιρέτησε» το Europa League η ΑΕΚ, που έχασε 2-0 από τη Λέστερ για την τελευταία αγωνιστική στον 7ο όμιλο.

Η «Ένωση» τερμάτισε στην τελευταία θέση του γκρουπ με συγκομιδή μόλις 3 βαθμούς.

Η Λέστερ με τη θέληση και της ΑΕΚ πήρε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να πιέζει τους «κιτρινόμαυρους» ώστε να βρει ένα γρήγορο γκολ και αφού στο 7’ το σουτ του Τίλεμανς πέρασε άουτ, μόλις στο 12’ οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ.

Συγκεκριμένα, βγήκε η σέντρα από τα αριστερά, ο Σβάρνας έκανε το «τσαφ» που μετατράπηκε σε ασίστ στον Ουντέρ, που χωρίς να χάσει χρόνο έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να αφήνει περιθώρια στον Τσιντώτα.

Πριν προλάβει η ΑΕΚ να συνέλθει, δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, επίσης με πολύ εύκολο τρόπο. Ο Μπαρνς κινήθηκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Νεντελτσεάρου αλλάζοντας πορεία, με τον Τσιντώτα και πάλι να μην μπορεί να αντιδράσει, αφού είχε κινηθεί στην αντίθετη πλευρά.

Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Καρέρα μπόρεσαν να βρουν μία καλή στιγμή με το σουτ του Κρίστιτσιτς έξω από την περιοχή (η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γουόρντ) κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα διεκδικήσει κάτι από το ματς, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, η Λέστερ έχασε δύο καλές στιγμές με τον Εντίντι (43’) και τον (45’) να μην μπορούν να βρουν δίχτυα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους θα περίμενε κανείς ότι η ΑΕΚ θα ρισκάρει περισσότερο για να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση, αλλά όπως φάνηκε και από τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα, το θέμα για τον Ιταλό τεχνικό ήταν να μείνει το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

Ποτέ η «Ένωση» δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει με πέντε-έξι πάσες την μπάλα και οι αναπληρωματικοί της Λέστερ που ήθελαν να δείξουν πράγματα, συνέχιζαν να χάνουν ευκαιρίες με πρώτη το σουτ του Μπαρνς στο 69’ που πέρασε άουτ, αλλά και με το πλασέ του Αγιόζε Πέρεθ στο 74’ στο οποίο είχε απάντηση ο Τσιντώτας.

Αυτό που μένει ως επίλογος είναι απλά η δεύτερη τελική της ΑΕΚ στο παιχνίδι, όταν ο Ολιβέιρα δέχθηκε την πάσα του Γαλανόπουλου, αλλά το τελείωμα του Πορτογάλου ήταν κακό, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Γουόρντ.

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Τόμας, Έβανς, Φοφανά (82' Μόργκαν), Τζάστιν, Ντιντί (63' Μεντί), Τίλεμανς (82' Τσάουντρι), Πρατ, Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67' Πέρεθ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Σβάρνας (56' Σάκχοφ), Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81' Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (66' Αλμπάνης), Γκαρσία (55' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66' Ολιβέιρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News