Europa League: Ευρωπαϊκό φινάλε με 0-0 για ΠΑΟΚ με Γρανάδα

Ποδόσφαιρο
Europa League: Ευρωπαϊκό φινάλε με 0-0 για ΠΑΟΚ με Γρανάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «δικέφαλος» τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας χάσει ήδη τις ελπίδες για πρόκριση

Με ισοπαλία 0-0 με την Γρανάδα στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική του Europa League, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος συγκέντρωσε έξι βαθμούς και τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ είχε χάσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική.

Στην κορυφή του γκρουπ βρέθηκε η Αϊντχόφεν με 12, η οποία επικράτησε 4-0 της Ομόνοιας, ενώ ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Γρανάδα με 11 πόντους. Στην τελευταία θέση του ομίλου με τέσσερις πόντους ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η κυπριακή ομάδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΟΚ - Γρανάδα 0-0

Αϊντχόφεν - Ομόνοια 4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Αϊντχόφεν 12 (12-9)
  2. Γρανάδα 11 (6-3)
  3. ΠΑΟΚ 6 (8-7)
  4. Ομόνοια 4 (5-12)

Ο ΠΑΟΚ παρότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι. Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση και χρησιμοποίησε τον 16χρονο Γιώργο Κούτσια ως βασικό με το νεαρό να γράφει ιστορία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ταλαντούχος φορ σε ηλικία 16 χρονών και 10 μηνών έσπασε το ρεκόρ του Σταύρου Σαράφη που ήταν ο νεότερος έως τώρα από ένα ευρωπαϊκό ματς το μακρινό 1967.

Οι Ισπανοί είχαν την υπεροχή στο ματς και τις περισσότερες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες με δοκάρι του Βαρέλα στο 44' και τρομερή διπλή ευκαιρία με τους Σβιντέρσκι και Κρέσπο στο 94'.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Ουαγκέ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Εσίτι (63' Αουγκούστο), Τσόλακ (81' Σβιντέρσκι), Κούτσιας (46' Ζίβκοβιτς), Τζόλης (46' Τσιγγάρας).

ΓΡΑΝΑΔΑ: Μπανακλότσε, Φουλκιέ, Ναχούεν Πέρεζ, Μαρτίνεθ, Χερμάν, Κένεντι (67' Σουάρες), Σόρο (75' Ματσίς), Μπράις (85' Σολδάδο), Μίγια (75' Γκοναλόνς), Αντόνιο Πουέρτας, Χόρχε Μολίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News