Europa League: Πικρός αποκλεισμός για ΑΕΚ, ήττα 2-4 από Μπράγκα

Ποδόσφαιρο
Europa League: Πικρός αποκλεισμός για ΑΕΚ, ήττα 2-4 από Μπράγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάντα είχαν τελειώσει πολύ νωρίς στο ΟΑΚΑ αφού στο 9' το σκορ ήταν ήδη 0-2

Με πικρό τρόπο έσβησαν οι όποιες ελπίδες πρόκρισης υπήρχαν για την ΑΕΚ καθώς έχασε απόψε 2-4 στο ΟΑΚΑ από την Πορτογαλική Μπράγκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League ενώ το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου με τη Λέστερ στην Αγγλία θα είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα...

Αυτή ήταν η τρίτη εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ στον όμιλο μετά από αυτές από Λέστερ και Ζόρια και ουσιαστικά πλήρωσε άλλο ένα άσχημο παιχνίδι στην φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Mε το νέο άσχημο αποτέλεσμα επεκτάθηκε ένα μεγάλο αρνητικό σερί για τους "κιτρινόμαυρους", καθώς έφτασαν τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη (σε Europa και Champions League).

Η Ένωση ήθελε μόνο νίκη στο παιχνίδι με την Μπράγκα για να ελπίζει στην πρόκριση αλλά τα πάντα είχαν τελειώσει από τα πρώτα λεπτά, με την πορτογαλική ομάδα να προηγείται με σκορ 0-2 πριν συμπληρωθεί το πρώτo δεκάλεπτο με τον Βίτορ Τορμένα να ανοίγει το σκορ στο 8' και τον Ρικάρντο Εσγκάιο να κάνει στην επόμενη φάση το 0-2.

Στο 31' ο Ολιβέιρα μείωσε 1-2 αλλά πριν κλείσει το α' ημίχρονο, η Μπράγκα εκμεταλλεύτηκε και πάλι τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ και έκανε το 1-3 με τον Ρικάρντο Όρτα.

Η Μπράγκα που είχε ευκαιρίες στην επανάληψη, ανέβασε το σκορ στο 1-4 με τον Γκαλένο στο 81' και στη συνέχεια η ΑΕΚ μείωσε στο τελικό 2-4 με τον Βασιλαντωνόπουλο.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (75' Γκαρσία), Αλμπάνης (60' Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα (46' Κάρμο), Τορμένα, Νούνο Σεκέιρα, Αντρέ Κάστρο (78' Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57' Φρανσέρτζιο), Μεδέιρος (57' Αντρέ Όρτα), Γκαλένο, Ρικάρντο Όρτα, Παουλίνιο (71' Γκιλιέρμε).

Μετά τη νίκη (1-0) της Ζόρια επί της Λέστερ η Ένωση έπεσε στην τελευταία θέση, σε μια απογοητευτική ευρωπαϊκή σεζόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η)

Ζόρια - Λέστερ 1-0 (84' Σαγιαντμανές) ΑΕΚ - Μπράγκα 2-4 (31' Ολιβέιρα, 89' Βασιλαντωνόπουλος) / 8' Τορμένα, 10' Εσγκάιο, 45' Όρτα, 83' Γκαλένο)Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. Λέστερ 10 (12-5) 2. Μπράγκα 10 (12-10) 3. Ζόρια 6 (6-9) 4. ΑΕΚ 3 (7-13)Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΛέστερ - ΑΕΚ Μπράγκα - Ζόρια

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News