Ήττα σοκ για την ΑΕΚ, έχασε 0-3 από την Ζόρια

Ποδόσφαιρο
Ήττα σοκ για την ΑΕΚ, έχασε 0-3 από την Ζόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε με 10 παίκτες από το 49΄και πλέον ελπίζει σε… θαύμα για την πρόκριση

Ήττα σοκ για την ΑΕΚ, που έχασε με το «βαρύ» 3-0 μέσα στο ΟΑΚΑ από την Ζόρια, για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Europa League και η υπόθεση πρόκριση στους 32 φαντάζει… βουνό.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, με φανερή την απουσία του τιμωρημένου Μάνταλου, ενώ στην επανάληψη προέκυψε πανωλεθρία...

Η αποβολή του Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το 49’ έβαλε… βαρίδια στα πόδια των παικτών του Μάσιμο Καρέρα, που είδαν τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την «γκάφα» του Αθανασιάδη για το 0-1 στο 61’ και πέντε λεπτά μετά να κάνουν το 0-2 με το ωραίο γκολ του Καμπάιεβ!

Μάλιστα, η Ζόρια πέτυχε και τρίτο τέρμα, με τον Λούνοβ που είχε μπει αλλαγή να κερδίζει πέναλτι από τον επίσης νεοεισελθόντα Γαλανόπουλο και τον Γιουρτσένκο να «γράφει» το τελικό 0-3 από την άσπρη βούλα, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

Πλέον, τόσο η ΑΕΚ όσο και η σημερινή της αντίπαλος είναι ισόβαθμες με 3 πόντους έκαστη, την ώρα που Λέστερ και Μπράγκα φαντάζουν φαβορί, με 9 κι 9 αντίστοιχα, δύο «στροφές» πριν τη λήξη της φάσης των ομίλων.

Στο πρώτο ημίχρονο, η «Ένωση» μπήκε αποφασισμένη να επιβάλει τον ρυθμό της από νωρίς και να σκοράρει όσο πιο γρήγορα γινόταν, για να διαχειριστεί στη συνέχεια το προβάδισμά της.

Με πίεση ψηλά, πήρε την κατοχή της μπάλας και έψαξε το γκολ είτε από στημένες μπάλες είτε από ατομικές πρωτοβουλίες, όπως του Λιβάγια, ή του Ινσούα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το 10λεπτο, παίζοντας και 4-4-2 σε φάση άμυνας, για να «παγώσουν» τον ρυθμό και κατάφεραν να εκμηδενίσουν τους κινδύνους για την εστία του Σεβτσένκο.

Η έλλειψη καλής τελικής ενέργειας έξω από την αντίπαλη περιοχή και γενικώς η επιθετική ανάπτυξη στο τρίτο μισό συνέχισαν να αποτελούν «ζητήματα» για την ΑΕΚ, που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και να καταγράφει «καθαρή» φάση για γκολ μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

«Αρκούμενη» μόνο σε κάποια ακόμα κερδισμένα φάουλ -όπως την απευθείας εκτέλεση του Τάνκοβιτς στο 33’- και κόρνερ, την ώρα που η Ζόρια πάτησε κι αυτή μια φορά την περιοχή του Αθανασιάδη, αλλά τον Μπακάκη να διώχνει το σουτ του Καμπάιεβ.

Ενώ είχε και την… τελευταία λέξη στο πρώτο 45λεπτο, με τον Τσιγκάνικς να βρίσκεται σε θέση βολής, μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη στο 41’.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κινδύνευσαν να βρεθούν πίσω στο σκορ με το.. καλημέρα και το επικίνδυνο σουτ του Γιουρτσένκο να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ εξίσου νωρίς έμειναν και με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 1-0, με τον Σεβτσένκο να διώχνει ωστόσο εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Τάνκοβιτς στο 52ο λεπτό, δείχνοντας… σημάδια ζωής.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά και την λάθος εκτίμηση της φάσης από πλευράς Αθανασιάδη, όμως, το ήρθε το… εύκολο 0-1 από τον Χρομοβ, με κοντινή προβολή!

Η ουκρανική ομάδα συνέχισε το… παιχνίδι της, στάθηκε τυχερή σε μια φάση όπου από το πουθενά ο Σβάρνας θα μπορούσε να ισοφαρίσει με… σέντρα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σεβτσένκο και τελικά έφτασε και σε δεύτερο τέρμα…

Όταν, 15 λεπτά μετά, ο Καμπαιεβ σκόραρε με πολύ ωραία προσπάθεια, «καθαρίζοντας» πρόωρα την υπόθεση νίκη για την Ζόρια!

Ενώ το…κερασάκι στην τούρτα για τους μετέπειτα νικητές ήρθε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, με το χτύπημα πέναλτι του Γιουρτσένκο.

Πέναλτι που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Λούνοβ από τον Γαλανόπουλο και σηματοδότησε μια από τις βαρύτερες εντός έδρας ευρωπαϊκές ήττες της ΑΕΚ, αλλά και… εκδίκηση για το πρόσφατο μεταξύ τους 1-4 στην Ουκρανία…

AEK (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης, Σβάρνας (82’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Σιμόες (87’ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (65’ Ανσαριφάρντ).

Ζόρια (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Φαβόροβ, Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς, Κοτσέρχιν (82’ Λούνοβ), Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάιεβ, Χλάντκι (63’ Ναζαρίνα), Χρομόβ.

Πηγή; sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News