Europa League: Μεγάλη πρόκριση ΑΕΚ και τώρα… Βόλσφμπουργκ

Ποδόσφαιρο
Europa League: Μεγάλη πρόκριση ΑΕΚ και τώρα… Βόλσφμπουργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ του Ολιβέιρα η ΑΕΚ απέδρασε με 0-1 από την έδρα της Σεντ Γκάλεν

Παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις έγινε απόψε στην βροχερή Ελβετία, με την ΑΕΚ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League να επικρατεί με 0-1 της Σεντ Γκάλεν.

Έτσι εξασφάλισε μια μεγάλη πρόκριση στα Play Off της διοργάνωσης, εκεί όπου την επόμενη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ την γερμανική Βόλφσμπουργκ με στόχο να περάσει στους ομίλους. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους νίκησαν σήμερα με 2-0 την ουκρανική Ντέσνα

Το χρυσό γκολ της πρόκρισης για την ΑΕΚ το πέτυχε στο 71’ ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός αρχικά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του στην περιοχή των Ελβετών. Το εκτέλεσε ο ίδιος, με τον τερματοφύλακα Άτι-Τσίγκι να αποκρούει αρχικά τη μπάλα αλλά ο Ολιβέιρα πρόλαβε τους αμυντικούς και την έσπρωξε στη συνέχεια στα δίχτυα για το 0-1.

Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει ξανά τη διαφορά, αφού ήταν εκείνος που έβγαλε τετ α τετ τον Ολιβέιρα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι, με εξαιρετική κάθετη. 

Στο α' ημίχρονο η Σεντ Γκάλεν απείλησε την εστία της ΑΕΚ με τον Τσιντώτα με σημαντικές επεμβάσεις να κρατάει το 0-0 ενώ στην επανάληψη οι "κιτρινόμαυροι" πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας και στο γκολ. Η ΑΕΚ μετά το 0-1 διαχειρίστηκε άψογα τα 20 λεπτά που απέμεναν και έφυγε από την Ελβετία με μια σπουδαία πρόκριση.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ (Πέτερ Τσάιντλερ): Άτι-Τσίγκι, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχέιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουίζ (74’ Γιουάν), Στίλχαρτ (74’ Αντρέ Ριμπέιρο), Ντούα (62’ Γκαμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68’ Γκαρσία), Λιβάγια (90’ Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News