Europa League: Αυτοκρατορία για Σεβίλλη… κούπα για 6η φορά!

Ποδόσφαιρο
Europa League: Αυτοκρατορία για Σεβίλλη… κούπα για 6η φορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ισπανική ομάδα επικράτησε με 3-2 της Ίντερ στον τελικό και έδειξε ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος της διοργάνωσης.

Η Σεβίλλη για 6η φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Europa League, επικρατώντας με 3-2 της Ίντερ σε έναν συναρπαστικό τελικό! Η ομάδα της Ανδαλουσίας προσθέτει την φετινή κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη της, με προηγούμενες να είναι το 2006, το 2007, το 2014, το 2015 και το 2016.

Το α’ ημίχρονο στον τελικό τα είχε όλα! Γκολ, πέναλτι, ανατροπές και πρόσφερε πολλές συγκινήσεις. Ο Ρομέλου Λουκάκου μπήκε… αφιονισμένος στο ματς και φεύγοντας στην αντεπίθεση στο 3ο λεπτό, μπορούσε να ανακοπεί μόνο αντικανονικά. Ο Ντιέγκο Κάρλος υπέπεσε σε πέναλτι και ο Λουκάκου ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0 για την Ίντερ. Η Σεβίλλη δεν φάνηκε να αγχώνεται από το γκολ και γρήγορα έβγαλε αντίδραση. Στο 12’ μετά τη σέντρα του Νάβας, με κεφαλιά του Ντε Γιόνγκ ήρθε το 1-1. Μάλιστα, οι Ισπανοί ανέτρεψαν το σκορ στο 33’, πάλι με κεφαλιά του Ντε Γιονγκ κερδίζοντας τον Γκαλιαρντίνι στον αέρα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα. Το παιχνίδι όμως είχε τρομερό ρυθμό και άμεσα ήρθε η απάντηση της Ίντερ! Στο 36’ ο Γοδίν με κεφαλιά έκανε το 2-2, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρόζοβιτς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός απολαυστικού πρώτου 45λεπτου.

Όπως πάντως αναμενόταν, στην επανάληψη οι ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τις άμυνές τους. Μοιραίος για την Ίντερ αποδείχτηκε ο Λουκάκου, όταν στο 65’ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σεβίλλης, με τον Μπόνο να διώχνει σωτήρια. Και φτάσαμε έτσι στο 74’, στο γκολ που έμελλε να κρίνει τον τελικό. Μετά από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια της ιταλικής άμυνας, ο Ντιέγκο Κάρλος έκανε το ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Λουκάκου και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 3-2 για την Σεβίλλη.

Ο Κόντε αμέσως έκανε τρεις αλλαγές, παίζοντας φουλ επίθεση για να βρει την ισοφάριση. Η Ίντερ άγγιξε το γκολ στο 81’, όταν ο Μόουζες και ο Σάντσες δεν κατάφεραν να σουτάρουν όπως ήθελαν την μπάλα, με τον Κουντέ να διώχνει πάνω στην γραμμή. H Σεβίλλη κράτησε στα επόμενα λεπτά με νύχια και με δόντια το 3-2 και αναδείχτηκε για 6η φορά στην ιστορία της νικήτρια στο Europa League!

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (86’ Γκουντέλι), Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (69’Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (86’ Ενσίρι), Σούσο (77’ Βάθκεθ)

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γοδίν (89' Καντρέβα), Ντ' Αμπρόζιο (77’ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες (77’ Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου, Γκαλιαρντίνι (77’ Έρικσεν)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News