Σεβίλλη-Ίντερ: O πρώτος τελικός στην εποχή του κορωνοϊού

Ποδόσφαιρο
Σεβίλλη-Ίντερ: O πρώτος τελικός στην εποχή του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανοϊταλική μονομαχία απόψε στις 22:00 για την κούπα του Europa League

Έφτασε η μέρα για τον πρώτο… ιδιότυπο τελικό στην εποχή του κορωνοϊού. Απόψε στις 22:00 με παράλληλα μετάδοση από ΕΡΤSports και Cosmotesport2, η Ίντερ και η Σεβίλλη θα διεκδικήσουν την κούπα του Europa League.

H Σεβίλλη έχει χτίσει μια τρομερή παράδοση στο Europa League με πέντε κατακτήσεις (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) ενώ η Ίντερ έχει αναδειχτεί τρεις φορές νικήτρια στο παλιό Κύπελλο UEFA την δεκαετία του ’90 (1991, 1994, 1998).

Η Σεβίλλη του Χουλέν Λοπετέγκι όχι απλώς μετά 5/5 σε τελικούς Europa League, με τελευταίο εκείνον του 2016 απέναντι στη Λίβερπουλ, αλλά μετρά και αήττητο 20 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Λούκας Οκάμπος δίνεται αμφίβολος μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό, αλλά εκτιμάται πως ο Αργεντινός ακραίος επιθετικός, κορυφαίος παίκτης της ομάδας τη φετινή σεζόν (17 γκολ-5 ασίστ), θα αγωνιστεί κανονικά.

Στον αντίποδα, ο Αντόνιο Κόντε δεν υπολογίζει μόνο στον Αλέξις Σάντσες που τραυματίστηκε στον προημιτελικό. Ο Ιταλός τεχνικός ποντάρει πολύ στην πίεση της ομάδας του, αλλά και στη δράση του διδύμου Λαουτάρο Μαρτίνες-Ρομέλου Λουκάκου, που έχει φτάσει αισίως τα 54 γκολ φέτος.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Σεβίλλη σε 13 αναμετρήσεις με ιταλικές ομάδες έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες (13-10 τα γκολ), ενώ η Ίντερ απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει 14 νίκες, 11 ισοπαλίες και 18 ήττες (47-53 τα γκολ).

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Έλληνας Τάσος Σιδηρόπουλος.

Πιθανές συνθέσεις:

Σεβίλλη (Λοπετέγι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Ζορντάν, Σούσο, Εν-Νεσίρι, Οκάμπος.

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Μαρτίνες, Λουκάκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News