Europa League: Για το πρώτο βήμα με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Europa League: Για το πρώτο βήμα με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στις 22:00 την Άρσεναλ στον πρώτο αγώνα για την φάση των «32» του Europa League

Ευρωπαϊκή και… ερυθρόλευκη είναι η αποψινή βραδιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στις 22:00 (COSMOTESPORT2), στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Europa League.

O Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο απέναντι στους Λονδρέζους αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες για τη νίκη.

Στην ερώτηση, λοιπόν, για το αν υπάρχουν κοινά στοιχεία με την Τότεναμ και πόσο εφικτό είναι σε νοκ άουτ ματς να αφήσουν οι Πειραιώτες εκτός τους «κανονιέρηδες», ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε: «Η Τότεναμ με την Άρσεναλ είναι εντελώς διαφορετικές, με άλλα χαρακτηριστικά. Η Τότεναμ στηρίζεται στην εμπειρία και στη δύναμη, ενώ η Άρσεναλ είναι πιο νέα ομάδα και πιο τεχνική. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να παίξουμε απέναντι σε μια άριστη ομάδα. Είναι εφικτό για εμάς, με όλη την ειλικρίνεια το λέω. Κανείς δεν μπορεί να παίξει εδώ μέσα εύκολα τον Ολυμπιακό. Στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια μόνο μία ήττα έχουμε κι αυτή από μια ομάδα που θα διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, την Μπάγερν. Αν έχουμε θάρρος και κουράγιο και κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να νικήσουμε μια τεράστια ομάδα όπως η Άρσεναλ».

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε να επιφυλάξει εκπλήξεις στον καταρτισμό της αποστολής. Όλοι οι διαθέσιμοι «ερυθρόλευκοι», βάσει της λίστας που είχε δηλωθεί στην UEFA, είναι μέσα, πλην βέβαια του μεγάλου άτυχου Σουντανί κι ενώ εκτός λίστας βρίσκονται οι Χριστοδουλόπουλος, Μπρούνο, Καφού, Χασάν και Εμρέ Μορ. Αναλυτικά, η 21άδα: Σα, Αλέν, Καραργύρης, Τοροσίδης, Ελαμπντελαουί, Μπα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Σισέ, Τσιμίκας, Ξενιτίδης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Λοβέρα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Η δήλωση Σωκράτη

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα αγωνιστεί απόψε στο Καραϊσκάκη με την φανέλα της Άρσεναλ και στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την πιο καλή ομάδα στην Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας αμυντικός: «Έχω μιλήσει με τους συμπαίκτες μου για τον Ολυμπιακό. Έχουν καταλάβει πολύ καλά το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. Για μένα αγωνιζόμαστε με την πιο καλή ομάδα στην Ελλάδα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά. Είμαστε πανέτοιμοι. Για μένα είναι ξεχωριστή εμπειρία που παίζω με ελληνική ομάδα και προέχει να κερδίσουμε». Ο προπονητής της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα δεν υπολογίζει σε πέντε παίκτες του, εκ των οποίων το ένα πρόβλημα είναι της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα, ο Μεσούτ Εζίλ δεν ταξίδεψε για την Ελλάδα καθώς περιμένει την γυναίκα του να γεννήσει. Την ίδια ώρα, εκτός είναι και οι τραυματίες Κάλουμ Τσέιμπερς, Σέντρικ Σοάρες, Λούκας Τορέιρα και Κίεραν Τίρνι.

Το πρόγραμμα των «32»

Με 16 ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η φάση των «32» του Europa League, ενώ σπουδαίο παιχνίδι δίνει και ο ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία φιλοξενώντας την Βασιλεία. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ώρα έναρξης 19:55: Κλαμπ Μπριζ-Μαν.Γιουνάιτεντ, Λουντογκόρετς-Ίντερ, Άιντραχτ-Σάλτζμπουργκ, Κλουζ-Σεβίλλη, Κοπεγχάγη-Σέλτικ, Σαχτάρ-Μπενφίκα. Σπόρτινγκ Λισ.-Μπασακσεχίρ, Χετάφε-Άγιαξ

Ώρα έναρξης 22:00: Ολυμπιακός-Άρσεναλ, Βόλφσμπουργκ-Μάλμε, Άλκμααρ-Λιντς, Γουλβς-Εσπανιόλ, Ρόμα-Γάνδη, Λεβερκούζεν-Πόρτο, ΑΠΟΕΛ-Βασιλεία, Ρέϊντζερς-Μπράγκα

*Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια COSMOTESPO

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News