default-image

Η Τσέλσι την… κούπα του Europa League, 4-1 την Άρσεναλ στον τελικό!

Αθλητισμός
Η Τσέλσι την… κούπα του Europa League, 4-1 την Άρσεναλ στον τελικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αζάρ και Ζιρού «οδήγησαν» την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι

Ο πρώτος αγγλικός «εμφύλιος» βάφτηκε… μπλε, με την Τσέλσι να κατακτά με εντυπωσιακό τρόπο το Europa League.

Η ομάδα του Σάρι επικράτησε 4-1 της Άρσεναλ, με τους Αζάρ και Ζιρού να «οδηγούν» την ομάδα τους στο τρόπαιο.

Οι «κανονιέρηδες» με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην 11αδα δεν κατάφεραν να αντισταθούν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Γιουνάιτεντ (2008) που πήρε την κούπα χωρίς ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετρώντας 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο Μαουρίτσιο Σάρι πήρε την παρθενική του κούπα, ενώ έγινε ο πρώτος Ιταλός μετά τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Το ματς ξεκίνησε με αμφισβητούμενη φάση, όταν στο 17’ η Αρσεναλ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Λακαζέτ, αλλά το VAR δεν έδειξε καμία πρόθεσε στον Κέπα. Η Αρσεναλ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, ενώ όταν έβρισκε χώρους απειλούσε, όπως ο Τζάκα στο 28’ το σουτ του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι!

Ο Παπασταθόπουλος ήταν εξαιρετικός όσο χρειάστηκε, έχοντας τρεις πολύ καλές επεμβάσεις. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 34’ της αναμέτρησης για να δούμε την πρώτη ευκαιρία της Τσέλσι. Ο Εμερσον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσεχ έδιωξε εξαιρετικά. Το ίδιο έκανε και στο 40ο λεπτό, αυτή τη φορά στην προσπάθεια του Ζιρού.

Ο Σάρι φρόντισε να... ξυπνήσει τους Μπλε στο ημίχρονο και ο Ιταλός δεν μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα! Στο 49’ η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν από τη σέντρα του Εμερσον ο Ζιρού με εντυπωσιακή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ήταν το 11ο γκολ του στη διοργάνωση κι έγινε ο μοναδικός Γάλλος που πετυχαίνει τόσα τέρματα σε μια ευρωπαϊκή σεζόν. Ο τρελός ρυθμός που απέκτησε ξαφνικά το ματς ευνόησε την ποιότητα των Μπλε, οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν! Ο Εμερι το 2015 και το 2016 είδε τη Σεβίλλη να ανατρέπει την κατάσταση, αλλά τώρα ο Σάρι και οι παίκτες του είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 60ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ των Μπλε, όταν ο Αζάρ με άψογη ασίστ έδωσε στον Πέδρο, ο οποίος σημείωσε το 2-0.

Οι Μπλε ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο ματς, με την Αρσεναλ να έχει υποστεί καθίζηση. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο γκολ. Ο Νάιλς έπεσε άτσαλα στον Ζιρού, ο Γάλλος κέρδισε το πέναλτι και ο Αζάρ με άψογη εκτέλεση πέτυχε το 3-0! Ο Εμερι πέρασε στο 66’ τον Ιβόμπι και προσωρινά χαμογέλασε, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός με απίθανο σουτ μείωσε σε 3-1.

Ωστόσο, η Τσέλσι ήταν αποφασισμένη να βάλει τέλος στα όνειρα των Gunners και στο 72’ ήρθε το τέταρτο χτύπημα. Λάθος του Ομπαμεγιάνγκ, άψογος συνδυασμός Ζιρού-Αζάρ και ο Βέλγος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στον τελικό! Μονόλογος για τους Μπλε, ωστόσο ο Τσεχ με δυο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Αζάρ, Γουίλιαν εμπόδισε τον απόλυτο διασυρμό!

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (76’ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71’ Γουίλιαν), Αζάρ (89’ Τζαπακόστα), Ζιρού.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μόνρεαλ (66’ Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Κολάσινατς, Τορέιρα (66’ Ιγουόμπι), Τζάκα, Εζίλ (78’ Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News