default-image

Με άγχος ο Ολυμπιακός 0-2 την Ντουντελάνζ

Ποδόσφαιρο
Με άγχος ο Ολυμπιακός 0-2 την Ντουντελάνζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζορίστηκε και αγχώθηκε ο Ολυμπιακός κι παρότι σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, τελικά κατάφερε να επικρατήσει στο Λουξεμβούργο με 0-2 της Ντουντελάνζ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των "ερυθρόλευκων" στον όμιλο του Europa League και ασφαλώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για την διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Μετά από ένα διάστημα χωρίς νίκη και με την πίεση πάνω από τα κεφάλια τους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Όσο το ήθελαν όμως, άλλο τόσο στο αποψινό ματς η τύχη τους είχε γυρίσει την πλάτη ενώ σε πολλές σπουδαίες φάσεις, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Μπονεφουά έπιανε τα… άπιαστα.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 66’ μετά από κόρνερ του Φορτούνη και έξοχη κεφαλιά του Τοροσίδη, με το γκολ να πανηγυρίζεται έξαλλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άνετα το ματς, έχασε νέες ευκαιρίες (σ.σ. νέο δοκάρι Λάζαρου στο 77') για περισσότερα γκολ και τελικά, έφτασε και στο 0-2 στην αντεπίθεση του 81' όταν ο Ποντένσε έδωσε στον Φορτούνη για το τετ-α-τετ και αυτός με λίγη... βοήθεια από τον Γιορντάνοφ έγραψε το τελικό 0-2.

Έτσι, επέστρεψε στις νίκες μετά από 5 ματς, πήρε το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο και κυρίως ψυχολογική τόνωση για τη δύσκολη συνέχεια.

Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65’ Μελισέ), Κουτιριέ, Κρουζ (51’ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπεχ, Ελ Ριτί (74’ Κένια), Τουρπέλ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (69’ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (77’ Νάτχο), Γκερέρο (18’ Χριστοδουλόπουλος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News