default-image

Αφού δεν μπορούσε να κερδίσει, κατάφερε να μην χάσει ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Αφού δεν μπορούσε να κερδίσει, κατάφερε να μην χάσει ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κερδίσει και κατάφερε...να μη χάσει απόψε στο Φάληρο μένοντας στο 0-0 με την Μπέτις η οποία έπαιξε στα 20 τελευταία λεπτά με παίκτη παραπάνω...

Στα… μέτρα της «έραψε» από σχετικά νωρίς το πρώτο ημίχρονο η Μπέτις. Μετά το αρχικό… ζέσταμα και τον ενθουσιασμό του γηπεδούχο Ολυμπιακού, οι Σεβιγιάνοι επέβαλαν τον ρυθμό τους (πλην λίγων μικρών διαστημάτων που κατάφεραν να αντιδράσουν οι Πειραιώτες), έχοντας πολύ καλύτερη χημεία και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Η κατοχή 36-64% (με Χοακίν-Γουαρδάδο να κουβαλάνε αρκετά την μπάλα)... μαρτυράει πολλά σε αυτήν την περίπτωση και δεν ήταν ανούσια. Η καλύτερη συνοχή σε σχέση με τον καινούργιο Ολυμπιακό, ήταν εμφανής και τα προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» αρκετά.

Συνολικά, η ομάδα του Σετιέν ήταν ανώτερη, πιο επικίνδυνη, έχοντας τις περισσότερες καλές στιγμές, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη με τη διπλή ευκαιρία των Ποντένσε-Χασάν στο 41’. Ο πρώτος κίνδυνος προέκυψε στο 14’ για τον Ολυμπιακό, στην έξυπνη κάθετη του Χοακίν και ενώ ο Μορόν κόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Τσιμίκα, που παραχώρησε κόρνερ, την ώρα που… όπλιζε ο αντίπαλός του. Η Μπέτις συνέχισε να ανεβάζει στροφές, η δυσκολία στο να κόψει η ομάδα του Μαρτίνς στο κέντρο, με τον Μπουχαλάκη να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ήταν δεδομένη και ειδικά μετά την κίτρινη στο 21’. Πάλι καλά βέβαια, που γλίτωσε και δεύτερη κάρτα ο διεθνής μέσος. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε το λογικό και τον έβγαλε εκτός αγωνιστικού χώρου, βάζοντας μέσα τον Νάτχο στο 35ο λεπτό.

Ενδιάμεσα, ο Ολυμπιακός πήγε να πιάσει… λαχείο, όταν μετά από διώξιμο του Γιαννιώτη και με την μπάλα να κατευθύνεται στην αντίπαλη εστία, ο Ρούμπλες «κόλλησε», ο Χασάν πήγε να γίνει κάτοχος της μπάλας, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε έβαλε κόντρα στο παρά πέντε.

 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φετφατζίδη να σπαταλά φτηνά μια κλασική φάση για γκολ, όταν από πάσα του Ποντένσε βρέθηκε φάτσα με τον Ρόμπλες αλλά το πλασέ του ήταν πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 55' ο Ελαμπντελαουί έκοψε καταπληκτικά τον Τέγιο πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή, έχοντας κινηθεί στην πλάτη της άμυνας.

Κακό νέο για τους Πειραιώτες ότι τα δεδομένα της αναμέτρησης δεν άλλαζαν. Η Μπέτις συνέχιζε σε ένα φουλ επιθετικό παιχνίδι, "τζόγαρε" αφήνοντας χώρους στα μετόπισθεν, αλλά αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να χάνει μέτρα στο γήπεδο δεν του επέτρεπε να τους εκμεταλλευτεί. Απίστευτο λάθος του Βούκοβιτς στο 61' έφερε τον Λεόν σε θέση βολής, με τον Γιαννιώτη να κρατά όρθιους τους "ερυθρόλευκους".

Ο κόσμος έπαιζε μεγάλη μπάλα από τις κερκίδες βλέποντας την ομάδα του στριμωγμένη, ο Καμαρά ανάγκασε τον Ρόμπλες σε σπουδαία επέμβαση στο 72' και αμέσως μετά ο Τσιμίκας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν με αριθμητικό μειονέκτημα για το τελευταίο σπριντ του αγώνα.

Ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό ήταν να πάρει κάτι από το παιχνίδι και τα κατάφερε. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την συγκλονιστική στήριξη της εξέδρας, άντεξαν στην πίεση της Μπέτις και έμειναν όρθιοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Stefanski, κατακτώντας έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για τη συνέχεια με βάση την εικόνα του αγώνα.

Επόμενη αποστολή των Πειραιωτών στον έκτο όμιλο αυτή με τη Μίλαν εκτός έδρας, στις 4 Οκτώβρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Φορτούνης, Χάσαν.

ΜΠΕΤΙΣ (Σετιέν): Ρόμπλες, Μαντί, Χάβι Γκαρσία, Σίδνεϊ, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Σέρχιο Λεόν (72' Κανάλες), Τέγιο, Χοακίν (80' Σανάμπρια), Λορέν Μορόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News