default-image

Πρόκριση στους ομίλους του Europa League για Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Πρόκριση στους ομίλους του Europa League για Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το… εισιτήριο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, μετά το σημερινό 1-1 με την Μπέρνλι στην Αγγλία.

Η ελληνική ομάδα σε συνδυασμό με τη νίκη 3-1 από το πρώτο ματς στο "Καραϊσκάκη" πέτυχε το στόχο της, παρότι απόψε δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο της. 

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πάρα πολύ και χρειάστηκε να έχει μαζί του την τύχη για να καταφέρει να φύγει με την πρόκριση. Οι Άγγλοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αρκετές εξ’ αυτών ήταν κλασικές, όμως η αστοχία τους αλλά και ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο α΄ημίχρονο η Μπέρνλι είχε ένα εξαιρετικό διάστημα από το 20’-30’ με τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός άντεξε και έβγαλε το ημίχρονο με 0-0.

Ο ρυθμός των γηπεδούχων στην επανάληψη διατηρήθηκε σε υψηλούς ρυθμούς, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να ακολουθήσει στα πρώτα λεπτά, όπου και πάλι η Μπέρνλι εγκαταστάθηκε στα καρέ και έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες.

Τελικά το ματς επί της ουσίας κρίθηκε στο πεντάλεπτο 82' – 86'. Ο Βίντρα αρχικά σούταρε άουτ προ κενής εστίας μετά από λάθος γύρισμα του Μπουχαλάκη και στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση. Ήταν η αντεπίθεση του 83ου λεπτού, ο Χασάν έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Λάζαρο, αυτός στον Φορτούνη, από κει η μπάλα πήγε αριστερά στον Ποντένσε ο οποίος με εξαιρετική ντρίμπλα και σουτ έγραψε το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, η Μπέρνλι απλά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βίντρα που εκμεταλλεύθηκε από κοντά τις κόντρες μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλι, Λονγκ και Μακνίλ (75' Γουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' Σισέ), Γκερέρο (71' Χασάν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News