default-image

Με Φορτούνη και Μπουχαλάκη το μεγάλο βήμα πρόκρισης (3-1) ο Ολυμπιακός

Life
Με Φορτούνη και Μπουχαλάκη το μεγάλο βήμα πρόκρισης (3-1) ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φορτούνη και άξιο συμπαραστάτη τον Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την αγγλική Μπέρνλι και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League...

Στο 19’, ο Φορτούνης εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αφού πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος των Άγγλων και την έστειλε στα δίχτυα του Χίτον για να γράψει το 1-0. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 30’, ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την απαραίτητη ώθηση μετά το γκολ που πέτυχε.

Στο 32’ όμως η Μπέρνλι κέρδισε πέναλτι, με τον Καμαρά να πέφτει άτσαλα πάνω στον Γουντ. Ο διαιτητής Βίντσιτς καταλόγισε άμεσα την παράβαση κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε αρνηθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό σε τράβηγμα του Λονγκ στον Ποντένσε. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Γουντ για να ισοφαρίσει σε

Έκτοτε οι παίκτες του Μαρτίνς κυριεύτηκαν από νευρικότητα, έχασαν τη συγκέντρωσή τους και βγήκαν εκτός ρυθμού. Στο 44’ δημιουργήθηκε μία ακόμα φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες στους ανθρώπους των Πειραιωτών, με τον Χριστοδουλόπουλο να σεντράρει και την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Τέιλορ, ο οποίος όμως το είχε μαζέψει.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1, σε ένα ματς γεμάτο νεύρα και δυνατές μονομαχίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που ανέκτησε το προβάδισμά του στο 49’, με τον Φορτούνη να εκτελεί υποδειγματικά το φάουλ και να βρίσκει στην περιοχή τον Μπουχαλάκη, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να διαμορφώσει το 2-1.

Η ομάδα του Μαρτίνς πήρε το απαραίτητο boost από το 2-1 και με τον κόσμο της να… σπρώχνει, συνέχισε να πιέζει. Ως συνέπεια αυτού, ήρθε η φάση του 59’, στην οποία ο Καμαρά σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίμπσον, με τον διαιτητή Βίντσιτς αυτή τη φορά να καταλογίζει πέναλτι.

Ο Φορτούνης ανέλαβε να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών» και δεν… λάθεψε για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του (3-1). Ειρήσθω εν παρόδω ο στόπερ των Άγγλων, Γκίμπσον, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο τελευταίο ημίωρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάνρτ), Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάιτς): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκουντμουντσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News