default-image

Ο Οζίλ φίλησε το ψωμί που του πέταξαν  

Ποδόσφαιρο
Ο Οζίλ φίλησε το ψωμί που του πέταξαν  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρουσία του Οζίλ στην Άρσεναλ δεν άρεσε στους οπαδούς της Ατλέτικο, μια και ο Γερμανός τους φέρνει μνήμες από τη θητεία του στη Ρεάλ. Έτσι αποφάσισαν να του επιτεθούν με... ψωμί, μόνο που ο παίκτης έβγαλε μια άλλη αντίδραση, θυμίζοντας... Τσαλχάνογλου.

Η Ατλέτικο έπαιζε με 10 παίκτες από το 10' κόντρα στην Άρσεναλ, η πίεση στους οπαδούς της πρώτης είχε ανεβεί υπερβολικά και το πρόσωπο που βρήκαν να ξεσπάσουν τα νεύρα τους ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της μεγάλης τους αντιπάλου, Ρεάλ Μαδρίτης και νυν παίκτης των "κανονιέρηδων", Μεσούτ Οζίλ.

Καθώς οι γηπεδούχοι πίεζαν για να ανοίξουν το σκορ, κέρδισαν ένα κόρνερ στο 28ο λεπτό με τον Γερμανό μέσο να πηγαίνει για την εκτέλεση, μπροστά από την εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλοι των "ροχιμπλάνκος". Αυτό στάθηκε αρκετό, ώστε να του πετάξουν ένα κομμάτι ψωμί πάνω στην ένταση του παιχνιδιού, με τον 29χρονο όμως να αντιδρά εντελώς διαφορετικά.

Ο διεθνής άσος σήκωσε το ψωμί από το χορτάρι, το φίλησε και το έτριψε στο μέτωπό του προς έκπληξη όλων, αφήνοντάς το στο πλάι του γηπέδου. Αυτή η ενέργεια παραξένευσε πολλούς, όχι όμως και αυτούς που θυμήθηκαν την αντίστοιχη πράξη του Χακάν Τσαλχάνογλου το 2015.

Σύμφωνα με το ισλάμ, θεωρείται αμαρτία το φαγητό να χαραμίζεται άσκοπα και να πετιέται, με τους μουσουλμάνους να προσέχουν πως το χρησιμοποιούν. Ο συμπατριώτης του Οζίλ, ο οποίος αγωνιζόταν τότε με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στην Σάλκε, είχε βιώσει το ίδιο σκηνικό, προβαίνοντας μάλιστα στην ίδια ακριβώς κίνηση ως ένδειξη σεβασμού προς τη θρησκεία που ασπάζεται.

Πηγή: contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News