Μαντσίνι: «Το Μουντιάλ θα είναι για την Ιταλία, την Ισπανία, ίσως και άλλης ομάδας»

Απόψεις
Μαντσίνι: «Το Μουντιάλ θα είναι για την Ιταλία, την Ισπανία, ίσως και άλλης ομάδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το ντοκιμαντέρ της RAI - Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, τα είπε στους παίκτες του πριν τον ημιτελικό με τους Ισπανούς όπου τους επισήμανε ότι «Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις ελέγχοντας ένα παιχνίδι» -

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι περιμένει μεγάλα πράγματα στο Μουντιάλ του Κατάρ την Ισπανία, πέρα από την ίδια την ομάδα του.

Η πορεία της Ιταλίας για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από μια εξαιρετική απόδοση από την αρχή μέχρι που σήκωσε το τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ, είχε κομβική τη νίκη στα ημιτελικά επί της Ισπανίας καθώς ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο, αφού η ομάδα του Λουίς Ενρίνκε είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει και να την αποκλείσει. Δεν το έκανε όμως και η Ιταλία κέρδισε στα πέναλτι.

Η ιταλική RAI, πρόβαλλε ένα ντοκιμαντέρ  με τίτλο «Sogno Azzurro» (Μπλε Όνειρο) που κάλυψε την επιτυχία της Ιταλίας στο Euro 2020 και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του, ήταν όταν έφτανε στον ημιτελικό με την Ισπανίας.

«Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις ελέγχοντας ένα παιχνίδι», ακούγονταν να λέει ο Μαντσίνι στους παίκτες του πριν τον κρίσιμο ημιτελικό. «Αυτό θα θέλαμε, αλλά υπάρχουν και οι αντίπαλοι. Αν πρέπει, περιμένετε. Αφήστε τους να παίξουν. Μείνετε ήρεμοι. Η Ισπανία έχει μια υπέροχη ομάδα. Θα δείτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι θα είναι μεταξύ μας, αυτών και ίσως μιας άλλης ομάδας. Έχουν πολύ καλούς παίκτες - νέους, αλλά είναι πολύ καλοί. Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να υποφέρουμε μέχρι το τέλος, αλλά, όπως πάντα, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε μαζί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News