Η πασαρέλα των νέων αστέρων στο Euro 2020!

Απόψεις
Η πασαρέλα των νέων αστέρων στο Euro 2020!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η διοργάνωση απογείωσε τα «συστήματα» και έλαμψε από το ταλέντο ποδοσφαιριστών που αποκάλυψαν τη λάμψη τους

Στο ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο τα συστήματα, οι τεχνικές και τα μοντέλα. Τα πιο συναρπαστικά είναι τα απρόβλεπτα που μπορεί να βγάζει ένας ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι για να κάνει τη διαφορά στο μάτι του θεατή.

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτό που έδωσε ο Πάτρικ Σικ κάνοντας  όνομα για τον εαυτό του με το γκολ-ρεκόρ του αγώνα εναντίον της Σκωτίας από απόσταση 55 μέτρων και 44 εκατοστών. Αυτό που δεν ξεχνιέται ποτέ και σαν φάση μένει στη μνήμη σαν ποδοσφαιρικός ύμνος. Ο επιθετικός της Τσεχίας καταγράφοντας πέντε γκολ στη διοργάνωση, ισόπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το βραβείο του πρώτου σκόρερ, αλλά το μεγάλο όνομα του Πορτογάλου αστέρα τον άφησε χωρίς το βραβείο.

Αναμφισβήτητα το Euro 2020, πέρα από το συναρπαστικό θέαμα του που άγγιξε ψηλές χορδές σε ποιότητα, και τη επιτυχή αναγέννηση της παγκόσμιας Ιταλίας ήταν σαν μια διεθνής πασαρέλα όπου όπου μπόρεσαν να κάνουν επίδειξη τεχνικής και ταλέντου πολλά λαμπρά νέα αστέρια στο ποδόσφαιρο. Τα παραδείγματα είναι περισσότερα από τα παρακάτω εμφανή!

Ο Φεντερίκο Κιέζα σε ηλικία μόλις 23 ετών ήταν ένα από τα αστέρια της Ιταλίας στο Euro 2020, σκοράροντας εναντίον της Ισπανίας στον ημιτελικό και προκάλεσε στην Αγγλία πραγματικά προβλήματα πριν υποστεί τραυματισμό στο Γουέμπλεϊ.

Είδαμε τον Πέδρι πέρα από τις πτυχές του ταλέντου του που έδειξε  για τη Μπαρτσελόνα, παίρνοντας και εύσημα ως διάδοχος των Τσάβι και Ινιέστα. Ο 18χρονος μέσος εντυπωσίασε πραγματικά σε αυτό το τουρνουά. Ξεκίνησε σε όλα τα ματς –εκτός από ένα-  με την Εθνική Ισπανίας παίζοντας κάθε λεπτό. Σύνεδραμε στο επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του και ο ρόλος του ήταν καθοριστικός που η Ισπανία έφτασε στους ημιτελικούς.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα  είχε δώσει δυνατά δείγματα και πριν το Euro όπου αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά, γιατί η δράση του ήταν ζωτικής σημασίας στη διαδικασία των πέναλτι με στην Ισπανία και την Αγγλία. Ο 22χρονος τερματοφύλακας της Ιταλίας έδειξε πανέτοιμος να ολοκληρώσει τη μετάβαση στη Παρί Σεν Ζερμέν τις επόμενες μέρες.

Ο Ντένζελ Ντάμφρις παρότι δεν κατάφερε να βγει με την Ολλανδία από τον δεύτερο γύρο, ανέβασε τις μετοχές του, ως full-back ΜΕξεχωριστές επιδόσεις εναντίον της Ουκρανίας και της Αυστρίας.

Ο Μίκελ Ντάμσγκαρντ παρά το γεγονός ότι έχασε τον καλύτερο συμπαίκτη του Κρίστιαν Έρικσεν από  νωρίς στο τουρνουά, η Δανία έκανε μια απίστευτη πορεία. Ο 21χρονος μέσος, άφησε τη σφραγίδα του, σκοράροντας πέρα ​​από τη Ρωσία και με την Αγγλία τραβώντας την προσοχή πολλών συλλόγων στην Αγγλία.

Ο Μπουκαγιό Σακά ξεκινώντας το πρώτο του τουρνουά στη φάση των ομίλων ενάντια στην Τσεχία, παρείχε δυναμικό πλεονέκτημα στην επίθεση της Αγγλίας, βοηθώντας να φέρει τη χώρα του μέχρι τον τελικό.

Ο Ρόμπιν Γκόζενς της Αταλάντα ανέβασε το όνομά του στον θρίαμβο της Γερμανίας 4-2 έναντι της Πορτογαλίας με ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο Λεονάρντο Σπίνατσολα, από τους κορυφαίους παίκτες της Ιταλίας σταμάτησε από το τουρνουά όταν τραυματίσθηκε στον αχίλλειο τένοντα του στον προημιτελικό εναντίον του Βελγίου στο 79ο λεπτό. Παρ 'όλα αυτά, μας έδωσε από την άρχή αξιοσημείωτες παραστάσεις εναντίον της Τουρκίας και της Αυστρίας.

Ο Δανός Γιοακίμ Μέλε σκόραρε επί της Ρωσίας και της Ουαλίας, ενώ άφησε επίσης το σημάδι του κατά Τσεχίας. Ο 24χρονος ήταν κρίσιμος για την πορεία της χώρας του.

Ο Μανουέλ Λοκατέλι σε ηλικία 23 ετών, ξεχώρισε από νωρίς στο τουρνουά, και φαίνεται να μετακινείται από τη Σασουόλο, με τη Γιουβέντους να συνδέεται στενά με τον μέσο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News