Στο λεξικό, δίπλα στη λέξη "πρότυπο"...γράφει Τζόρτζιο Κιελίνι...

Απόψεις
Στο λεξικό, δίπλα στη λέξη "πρότυπο"...γράφει Τζόρτζιο Κιελίνι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 37χρονος "καπιτάνο" της Εθνικής Ιταλίας που σήκωσε το βράδυ της Κυριακής στο "Γουέμπλεϊ" το κύπελλο του Euro έχει πετύχει στη ζωή του...σε ό, τι κι αν έχει κάνει!

Συγκεκριμένα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο και κατέχει μπάτσελορ στα Οικονομικά και μεταπτυχιακό στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ο διεθνής άσος μίλησε πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξη που παραχώρησε για την απόφασή του να στραφεί και σε άλλους κλάδου πλην του ποδοσφαίρου, αλλά και το πόσο τον βοήθησε αυτό μέσα στα γήπεδα. «Οταν ήμουν μικρός στο σχολείο, ορισμένες φορές έλεγα ‘μαμά δεν είμαι καλά, δεν θέλω να πάω σχολείο’, αλλά εκείνη μου απαντούσε πως ‘αν δεν πας στο σχολείο, δεν θα πας και στο ποδόσφαιρο’ και αμέσως… γινόμουν καλά και σηκωνόμουν. Ήταν μία ικανοποίηση, μία διασκέδαση να διαβάζω, δεν με βάραινε. Το να κάνω κάτι διαφορετικό από το ποδόσφαιρο, με κρατούσε οξυδερκή. Όταν κουραζόμουν, απλά σταματούσα. Πραγματικά με βοήθησε. Αν δεν είσαι οξυδερκής στους αγώνες, αν δεν μπορείς να πάρεις μία άμεση απόφαση κατά τη διάρκειά τους, δεν μπορείς να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο. Το να σπουδάσω με βοήθησε στο ποδόσφαιρο και τη ζωή», ανέφερε αρχικά.

Μετά τόνισε πως η σταδιοδρομία στα γήπεδα, δεν δύναται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ακαδημαϊκή καριέρα του οποιουδήποτε. «Οταν ξεκίνησα τις σπουδές δεν είχα οικογένεια. Πήγαινα προπόνηση το πρωί και στο σπίτι μετά το φαγητό, όπου ηρεμούσα και διάβαζα. Στο διάστημα που προετοιμαζόμουν για εξετάσεις, επίσης διάβαζα όταν βρισκόμουν με την ομάδα. Με βοηθούσε να αποβάλω την ένταση και την πίεση που έχουμε στο ποδόσφαιρο. Οταν γεννήθηκε η κόρη μου, διάβαζα μόνο το διάστημα που έλειπα με την ομάδα. Τώρα είναι πιο εύκολο να σπουδάσεις, από όταν ξεκίνησα εγώ πριν από 15 χρόνια. Υπάρχουν προγράμματα, ειδικά για επαγγελματίες. Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν και online προγράμματα ειδικά για αθλητές. Κλείνοντας εκείνη τη συνέντευξη είχε φροντίσει να στείλει και το δικό του «μήνυμα». «Πρέπει να σκέφτεσαι τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, από την αρχή της καριέρας σου. Οταν είσαι 20 ή 25 αισθάνεσαι άτρωτος και πως μπορείς να πετύχεις το οτιδήποτε στο ποδόσφαιρο, αλλά στα 35 η καριέρα σου έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και έχεις ακόμη μία ολόκληρη ζωή μπροστά σου»...

Το ότι αφιέρωσε αφιέρωσε την κατάκτηση του τροπαίου στην ιατρική κοινότητα που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, δεν μας κάνει εντύπωση για το επίπεδο που έχει.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μέσω της δουλειάς μου έχω γνωρίσει από κοντά μια τέτοια προσωπικότητα.

Υ.Γ. Σπουδές και ποδόσφαιρο δεν έχουν σπουδάσει πολλοί, αντίθετα με αθλητές από άλλα ομαδικά αθλήματα.

Υ.Γ2  Και ο Φερνάντο Σάντος είναι μια από τις λαμπρές εξαιρέσεις...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News