EURO 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία μέσα στο «Γουέμπλεϊ»!

Ποδόσφαιρο
EURO 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία μέσα στο «Γουέμπλεϊ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστική νίκη με 3-2 στα πέναλτι για τη "σκουάντρα ατζούρα" που σόκαρε τους Άγγλους μέσα στο σπίτι τους

Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, παίρνοντας το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της Αγγλίας, την οποία "σκότωσε" στη συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι με 3-2, με την κανονική διάρκεια και την παράταση του αγώνα να ολοκληρώνται με ισοπαλία 1-1!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «σκουάντρα ατζούρα» στα πέναλτι ήταν ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα με δύο αποκρούσεις, με την εξέλιξη να είναι άκρως συγκολονιστική. Μάλιστα οι δύο παίκτες που έβαλε μέσα στο τέλος της παράτασης ο Σάουθγκέιτ, ο Ράσφορντ και ο Σάντσο για να εκτελέσουν πέναλτι, τα έχασαν και οι δύο (δοκάρι και απόκρουση αντίστοιχα) ενώ ο Ιταλός πορτιέρο έπιασε και το τελευταίο πέναλτι ο Σάκα. Μάλιστα, πριν το πέναλτι του Σάκα, ο σπεσιαλίστας της Ιταλίας είχε και εκείνος την ευκαιρία να το τελειώσει αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Η Αγγλία πλέον ζει ένα ακόμα εφιάλτη, με την κατάρα που τη θέλει να μην έχει κατακτήσει ποτέ EURO να παραμένει, ενώ τώρα πονάει ακόμα περισσότερο, χάνοντας τον τελικό μέσα στο Λονδίνο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Αγγλία που προηγήθηκε στο 2ο λεπτό με τον Σο και η αισιοδοξία ήταν μεγάλη. Ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά η Ιταλία έβρισκε ισορροπία στο ματς ενώ στην επανάληψη ήταν πολύ καλύτερη και αξιοποίησε την υπεροχή της στο 67’ ισοφαρίζοντας με γκολ του Μπονούτσι. Το 1-1 έμεινε στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν.

Στα πέναλτι μίλησε η κλάση και η ψυχραιμία της Ιταλίας ενώ φάνηκε ότι η πίεση που είχαν οι Άγγλοι ήταν τεράστια, λυγίζοντας από το ψυχολογικό βάρος…

Οι εκτελέσεις των πέναλτι στο Ιταλία - Αγγλία

Μπεράρντι - γκολ

Κέιν - γκολ

Μπελότι - απόκρουση Πίκφορντ

Μαγκουάιρ - γκολ

Μπονούτσι - γκολ

Ράσφορντ - δοκάρι

Μπερναρντέσκι - γκολ

Σάντσο - απόκρουση Ντοναρούμα

Ζορζίνιο - απόκρουση Πίκφορντ

Σακά - απόκρουση Ντοναρούμα

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Μπαρέλα (54΄Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96' Λοκατέλι), Κιέζα (86' Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55' Μπεράρντι), Ινσίνιε (91' Μπελότι)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74' Χέντερσον), Τρίπιερ (71' Σάκα), Μάουντ (99' Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

Η Χρυσή Βίβλος του Euro

Γερμανία 3 (1972, 1980, 1996)

Ισπανία 3 (1964, 2008, 2012)

Ιταλία 2 (1968, 2021)

Γαλλία 2 (1984, 2000)

Σοβιετική Ένωση 1 (1960)

Τσεχία 1 (1976)

Πορτογαλία 1 (2016)

Ολλανδία 1 (1988)

Ελλάδα 1 (2004)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News