EURO 2020: Απόψε στο «Γουέμπλεϊ» ο μεγάλος τελικός για Αγγλία και Ιταλία

Ποδόσφαιρο
EURO 2020: Απόψε στο «Γουέμπλεϊ» ο μεγάλος τελικός για Αγγλία και Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 22:00 το βράδυ η σέντρα του αγώνα που θα κρίνει τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Αγγλία ζει και αναπνέει για την κούπα και ετοιμάζει… φιέστα στο «Γουέμπλεϊ», η Ιταλία έχει παρουσιάσει μια από τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές Εθνικές της ιστορίας της!

Ο αποψινός τελικός με σέντρα στις 22:00 το βράδυ (τηλεοπτική μετάδοση ΑΝΤ1) αναμένεται να είναι αγωνιώδης και συναρπαστικός, ανάμεσα σε δύο βαριά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Αγγλία όχι μόνο θα διεκδικήσει την πρώτη κούπα της ιστορίας της σε EURO αλλά για πρώτη φορά αγωνίζεται και σε ένα τελικό μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Από την άλλη η Ιταλία θέλει να πάρει το τρόπαιο μετά από 53 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν το 1968.

Βέβαια, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να… χαλάσει την αγγλική φιέστα, καθώς οι Άγγλοι παίζοντας στην έδρας τους δε σταματούν να τραγουδούν «It’s coming home».

Ο δρόμος προς τον τελικό

Η Ιταλία προκρίθηκε στα νοκ άουτ τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Group A με 3/3 νίκες (3-0 τις Τουρκία και Ελβετία και 1-0 την Ουαλία). Εν συνεχεία, χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης (2-1, 0-0 κανονική διάρκεια) για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστρίας. Με τον πρώτο «βαρβάτο» αντίπαλο, το Βέλγιο, να έρχεται στα προημιτελικά. Οι Ιταλοί έκαναν τη δουλειά τους (2-1), όπως έπραξαν και στα ημιτελικά με την Ισπανία, όπου επικράτησαν 4-2 στα πέναλτι, ύστερα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Από την άλλη, η Αγγλία προκρίθηκε και εκείνη μεν ως πρώτη του Group D, αφήνοντας ωστόσο μέτριες εντυπώσεις (νίκησε 1-0 τις Κροατία και Τσεχία και έμεινε στο 0-0 με τη Σκωτία). Παρόλα αυτά, στα νοκ άουτ φόρτσαρε, αποκλείοντας κατά σειρά τις Γερμανία (2-0), Ουκρανία (0-4) και Δανία (2-1 στην παράταση, 1-1 η κανονική διάρκεια).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, δεν υπολογίζει φυσικά στον Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ενώ, όπως επεσήμανε ο ομόλογός του στον πάγκο της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είναι αμφίβολος για το ματς και ο Φιλ Φόντεν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Βεράτι, Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Φίλιπς, Σακά, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Πηγή φωτογραφίας UEFA

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News