Τελικός EURO: Αλαλούμ με τους 1.000 Ιταλούς φιλάθλους

Ποδόσφαιρο
Τελικός EURO: Αλαλούμ με τους 1.000 Ιταλούς φιλάθλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλαλούμ σχετικά με την παρουσία 1.000 Ιταλών φιλάθλων, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro.

«Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα σχέδια να αφήσουμε 1.000 Ιταλούς φιλάθλους να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και να παρευρεθούν στον τελικό του Euro 2020 της Κυριακής» ανέφερε πηγή κοντά στο θέμα, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, όμως, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς είπε ότι οι οπαδοί από την Ιταλία δεν πρέπει να προσπαθήσουν να φτάσουν στο Γουέμπλεϊ για τον αγώνα με την Αγγλία, λόγω των περιορισμών καραντίνας που επιβάλλονται, σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το «κάλεσμά» του φάνηκε να έρχεται σε σύγκρουση με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC), η οποία φέρεται να εξασφάλισε το δικαίωμα σε 1.000 φιλάθλους από την Ιταλία να ταξιδέψουν στο Λονδίνο την Κυριακή για τον τελικό.

Ωστόσο, μια πηγή είπε ότι η συμφωνία είχε επιτευχθεί με τις βρετανικές αρχές και παραμένει έγκυρη. «Το ταξίδι έχει εγκριθεί και είναι επιβεβαιωμένο» ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι και τα 1.000 άτομα έχουν λάβει εισιτήρια.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα επιτρέπεται στους φιλάθλους να παραμείνουν στη Βρετανία για 12 ώρες το πολύ και θα πρέπει να χρησιμοποιούν πτήσεις τσάρτερ που αναχωρούν την Κυριακή από το Μιλάνο και τη Ρώμη. Θα χρησιμοποιούν εσωτερικές μετακινήσεις που οργανώνονται από τη FIGC για να φτάσουν στο στάδιο. Θα πρέπει, επίσης, να έχουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα είναι επίσης στο στάδιο Γουέμπλεϊ, όπου αναμένεται να βρεθούν περίπου 60.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τον τελικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News