Ο ιταλικός Τύπος φοβάται συνωμοσία της UEFA για να κερδίσει η Αγγλία το Euro 2020

Απόψεις
Ο ιταλικός Τύπος φοβάται συνωμοσία της UEFA για να κερδίσει η Αγγλία το Euro 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η La Gazzetta dello Sport, και άλλες ιταλικές εφημερίδες επικαλούνται το πέναλτι του Στέρλινγκ ως ανταμοιβή για τη στάση του Μπόρις Τζόνσον κατά της Ευρωπαϊκής Super League

Μετά το αμφιλεγόμενο πέναλτι «στην παράταση εναντίον της Δανίας" , ο ιταλικός Τύπος ισχυρίσθηκε ότι η απόφαση Μακέλι και VAR παραδόθηκε ως χάρη στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην πανωλεθρία της Ευρωπαϊκής Super League.

Η La Gazzetta dello Sport, και άλλες ιταλικές εφημερίδες, χαρακτήρισαν την επαφή στο Sterling εντελώς ανύπαρκτη και καταδίκασαν την απόφαση ακόμη περισσότερο, δεδομένης της έλλειψης παρέμβασης από το VAR.

Η πορεία της Αγγλίας προς τον τελικό έχει επίσης σχολιαστεί καθώς πέντε από τα έξι παιχνίδια της παίχθηκαν στο Γουέμπλεϊ - το άλλο στη Ρώμη - και ο τελικός είναι επίσης στο Γουέμπλεϊ, κάνοντας ουσιαστικά το Euro 2020 ένα εντός έδρας τουρνουά για τους Άγγλους.

Στις αρχές του 2021, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κλονίστηκε στον πυρήνα του με την ανακοίνωση της European Super League, που περιελάμβανε τις έξι μεγάλες ομάδες της Αγγλίας - Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ . Ωστόσο, μια μαζική αντίδραση από οπαδούς στην Αγγλία είδε το έργο να διαλύεται εντός τριών ημερών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμμετείχε ενεργά και αντιτάχθηκε στη δημιουργία του ESL, χαρακτηρίζοντάς την «καρτέλ» και ανακοινώνοντας ότι θα κάνει ό, τι μπορούσε για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, προς όφελος της UEFA.

"Νομίζω ότι δεν είναι προς το συμφέρον των οπαδών, δεν είναι προς το συμφέρον του ποδοσφαίρου", είχε δηλώσει ο Τζόνσον .

"Πώς μπορεί να είναι σωστό να έχεις μια κατάσταση στην οποία δημιουργείς ένα είδος καρτέλ που σταματά τους συλλόγους να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον, να παίζουν ο ένας με τον άλλον σωστά, με όλη την ελπίδα και τον ενθουσιασμό που δίνει στους φιλάθλους πάνω και κάτω στη χώρα;

"Αυτά τα κλαμπ, αυτά τα ονόματα, προέρχονται από διάσημες πόλεις και πόλεις στη χώρα μας. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πρέπει να μετεγκατασταθούν από τις πόλεις τους και να μετατραπούν σε διεθνείς μάρκες και προϊόντα που μόλις κυκλοφορούν στον πλανήτη, ωθούμενοι από τα δισεκατομμύρια των τραπεζών, χωρίς καμία αναφορά στους φιλάθλους και σε αυτούς που τους έχουν αγαπήσει σε όλη τους τη ζωή. "

Και όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε, ο Τζόνσον πρόσθεσε: "Αυτό που θέλουμε πρώτα να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην FA, στην Πρέμιερ Λιγκ και να ελπίσουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε αυτήν την πρόταση προτού προχωρήσει πολύ περισσότερο". 

Διάβαστε επίσης: Ποια είναι η "νομοθετική βόμβα" που είπε ότι θα ρίξει ο Μπόρις Τζόνσον;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News