Ισπανική η κυριαρχία στο Euro 2020

Απόψεις
Ισπανική η κυριαρχία στο Euro 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδόσεις για σεμινάριο από την ομάδα του Λουίς Ενρίνκε - Τα στατιστικά του τουρνουά: Ένα γκολ κάθε 32 λεπτά ή 2,80 γκολ ανά παιχνίδι Ασίστ, ταχύτητες χιλιόμετρα και άλλα...

 Με τον τελικό του Wembley  ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία να απομένει για την ολοκλήρωση της διαδρομή του Euro 2020, συνολικά έχουν σημειωθεί 140 γκολ (σε 50 από τα 51 ματς) στο κορυφαίο τουρνουά, που χθες ολοκλήρωσε και την ημιτελική του φάση.

 Αυτό σημαίνει, Ένα γκολ κάθε 32 λεπτά ή 2,80 γκολ ανά παιχνίδι, με τα περισσότερα (30) να σημειώνονται στο χρονικό διάστημα 46΄-60΄.

 Την καλύτερη επίθεση (13 γκολ) έχει η Ισπανία, όπως και την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (66,8%), την μεγαλύτερη ακρίβεια σε πάσες (89,3%), τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ (111) και επίσης τις πιο πολλές (267) ανακτημένες μπάλες, ενώ τα πιο πολλά τάκλιν (84) παρουσίασε η Ελβετία.

 Η Αγγλία, που χθες δέχθηκε το πρώτο της γκολ στο τουρνουά, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και στα πέντε πρώτα παιχνίδια που έδωσε.   

 Πρώτοι σκόρερ με πέντε γκολ, είναι ο Πάτρικ Σικ (Τσεχία) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ σε τελική φάση, πέντε περισσότερα από τον δεύτερο, Μισέλ Πλατινί, ενώ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ (109 γκολ) γκολ με εθνικές ομάδες, του Ιρανού, Αλι Νταεϊ.

 Πρώτος σε ασίστ (4) είναι ο Στίβεν Ζούμπερ (Ελβετία).

 Την μέγιστη ταχύτητα (33,8 χλμ ανά ώρα), σημείωσαν ο άτυχος (ρήξη Αχιλλείου τένοντα) Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ιταλία) και ο Λόικ Νέγκο (Ουγγαρία) και τα περισσότερα χιλιόμετρα (76,1) «έγραψε» ο Πέδρι (Ισπανία).

 Τα περισσότερα σουτ στην εστία (9) έχουν ο Πάτρικ Σικ (Τσεχία) και Αλβάρο Μοράτα (Ισπανία), την μεγαλύτερη ακρίβεια σε πάσες (99%) ο Ρις Τζέιμς (Αγγλία), τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (46) ο Μανουέλ Ακάντζι (Ελβετία), τα πιο πολλά τάκλιν (21) ο Μάρκο Βεράτι (Ιταλία), και τις περισσότερες αποκρούσεις (21) ο Γιαν Ζόμερ (Ελβετία).

Πηγή: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News