Euro 2020: Το... μεγαλύτερο λάθος της σεζόν και η "Αγγλική σούπα" των Ιταλών

Αθλητισμός
Euro 2020: Το... μεγαλύτερο λάθος της σεζόν και η "Αγγλική σούπα" των Ιταλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ισπανική Marca, πατάει γκάζια στην κριτική για το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην Αγγλία επί της Δανίας, βάζοντας και υποψίες ότι η Αγγλία... σπρώχνεται στο Euro 2020 - "πάρτε της το στέμμα"!

Ο 38χρονος Ολλανδός αστυνομικός, Ντάνι Μακέλι, διαιτητής του φετινού τελικού Κυπέλλου στην Ελλάδα (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2), έφτασε -μάλλον ξαφνικά- στον χθεσινό ημιτελικό του EURO 2020, έχοντας «σφυρίξει» σε άλλα τρία ματς της διοργάνωσης (Ιταλία-Τουρκία, Φινλανδία-Ρωσία, Γερμανία-Αγγλία), κάνοντας, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, «το μεγαλύτερο λάθος της σεζόν» και ρίχνοντας... φως στην «υποψία ότι τουρνουά», αν και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια δεν πήρε βοήθεια από τους διαιτητές.

Κάτι ο δρόμος προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ, στάδιο που η εθνική Αγγλίας θα έπρεπε να... αποχωριστεί μόνο μία φορά, κάτι η απαγόρευση των ξένων φιλάθλων βοηθούν για συζητήσεις... συνωμοσίας.

Χθες, δύο μπάλες στο γήπεδο την προηγούμενη στιγμή του πέναλτι και μια μάλλον εξαιρετικά αμφίβολη επαφή με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλιγκ, δεν έκαναν τον Μακέλι ούτε να πάει μέχρι την οθόνη, έχοντας υποδείξει το πέναλτι και λάβει την επιβεβαίωση του VAR, που βρισκόταν στα χέρια του συμπατριώτη του, Πολ φαν Μπέκελ.

Οι περισσότεροι συμφωνούν, πάντως, ότι το πέναλτι ήταν τουλάχιστον γενναιόδωρο. «Δεν νομίζω ότι ήταν πέναλτι» είπε ο Χάρι Κέιν στο ITV. Ήταν ένα πέναλτι πολύ «απαλό», όπως πρόσθεσε λίγο μετά.

Την ίδια άποψη είχε ο Γκάρι Νέβιλ, σχολιαστής του αγώνα: «Για να είμαστε ειλικρινείς, κάθε ομάδα θα ένιωσε αδικημένη εάν είχε χάσει έναν ημιτελικό με ένα πέναλτι σαν αυτό».

Η γαλλική "L'Equipe" είχε τον τίτλο «Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι», γράφοντας ότι «η επαφή είναι ελάχιστη, για να μην αναφέρουμε ανύπαρκτη», ενώ η Telegraph παραδέχθηκε: «Κερδίσαμε με πέναλτι που εφευρέθηκε».

Ιταλικά ΜΜΕ: «Αγγλική σούπα, πάρτε της το στέμμα!»

Η Αγγλία για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια (1966) προκρίθηκε σε τελικό κορυφαίου τουρνουά. Το αμφισβητούμενο πέναλτι, που υπέδειξε ο Ντάνι Μακέλι και στη συνέχεια συμφώνησε και το VAR, στο 103ο λεπτό της παράτασης του δεύτερου ημιτελικού του Euro 2020 υπέρ των «Τριών Λιονταριών» έκρινε το ματς με 2-1. Η φάση αυτή επικρίνεται έντονα από τον ιταλικό Τύπο. Μάλιστα, η εφημερίδα «Corriere dello Sport» έχει ως τίτλο στο πρωτοσέλιδο της: «Αγγλική σούπα. Δύο μπάλες στο γήπεδο και ανύπαρκτο πέναλτι». Από την πλευρά της η «Gazzetta Dello Sport» αναφέρει: «Ας της πάρουμε το στέμμα, η Δανία τρόμαξε την Αγγλία. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ χρειάστηκε τη βοήθεια του διαιτητή για να φτάσει στον τελικό».

Πηγές ΑΠΕ ΜΠΕ MARCA Φωτογραφία ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News