Πρώτη φορά στον τελικό: Η Αγγλία νίκησε 2-1 τη Δανία στην παράταση!

Ποδόσφαιρο
Πρώτη φορά στον τελικό: Η Αγγλία νίκησε 2-1 τη Δανία στην παράταση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αντίπαλο την Ιταλία για το βαρύτιμο τρόπαιο

Με τη δύναμη της έδρας, την αποφασιστικότητα και την ποιότητα που έχει δείξει στο Euro 2020, η Αγγλία προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 2-1 της Δανίας στην παράταση του χθεσινού ημιτελικού και πήραν το… εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία την ερχόμενη Κυριακή.

Η Αγγλία με την ώθηση των φιλάθλων στο «Γουέμπλεϊ», κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό Euro 2020.

Απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπως συνηθίζει, η Αγγλία πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Απ' την πλευρά της η Δανία επιχειρούσε να χτυπήσει με κόντρες, πράγμα που έκανε για πρώτη φορά πετυχημένα στο 25', όταν από κλέψιμο του Βέστεργκααρντ, ο Ντάμσγκααρντ έπιασε μέσα απ' την περιοχή ένα φαλτσαριστό σουτ που πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, το Γουέμπλεϊ… σιώπησε. Ο Ντάμσγκααρντ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω απ' την περιοχή, ο Πίκφορντ δεν αντέδρασε παρά το γεγονός ότι η μπάλα πήγε προς το κέντρο της εστίας και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1, με τους 8.000 Δανούς στο Λονδίνο να ξεσηκώνονται.

Απ' το σημείο αυτό και έπειτα οι Άγγλοι ξύπνησαν και ανέβασαν ρυθμό.

Στο 39ο λεπτό η ομάδα του Σάουθγκεϊτ βρήκε την απάντησή της. Ο Κέιν έβγαλε την κάθετη πάσα στον Σακά, εκείνος με τη σειρά του έβγαλε παράλληλη μπαλιά, ο Κιάερ έπεσε με τάκλιν για να προλάβει τον Στέρλινγκ, όμως άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Κάπως έτσι, οι Άγγλοι έφεραν το ματς στα ίσα και με το 1-1 επέστρεψαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι Άγγλοι αναζητούσαν το γρήγορο γκολ, ενώ οι Δανοί ήθελαν να γίνουν επικίνδυνοι στη… κόντρα.

Όσο φτάναμε πιο κοντά στο 90ο λεπτό τόσο αυξανόταν το άγχος και η πίεση για τους Άγγλους, οι οποίοι έβλεπαν να απειλούν δύσκολα παρά την κατοχή τους, με την αμυντική λειτουργία των Δανών να δουλεύει πάρα πολύ καλά.

Λύτρωση με Κέιν

Όλα κρίθηκαν στην παράταση, με την πρώτη καλή στιγμή στο 93’. Ο Χάρι Κέιν πάτησε στην περιοχή, σούταρε, με τον Σμάιχελ να αποκρούει.

Η πίεση της Αγγλίας απέδωσε καρπούς μέσα από ατομική ενέργεια του Στέρλινγκ, ο οποίος ελίχθηκε ανάμεσα σε Μάλε και Γένσεν, έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σμάιχελ απέκρουσε, όμως πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 στο 104ο λεπτό.

Το σκορ δεν άλλαξε και τα τρία λιοντάρια πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό του Euro 2020.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πικφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις (95’ Χέντερσον), Σάκα (69’ Γκρίλις - 106’ Τρίπιερ), Μάουντ (95’ Φόντεν), Στέρλινγκ, Κέιν.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79’ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105’ Βιντ), Στρίγκερ (67’ Βας), Μέλε, Ντιλέινι (88’ Γένσεν), Χόιμπεργκ, Ντάμσγκαρντ (67’ Πόουλσεν), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67’ Νόργκααρντ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News