Oι Άγγλοι είναι απόψε φαβορί, συμφωνούν όμως οι Δανοί;

Ποδόσφαιρο
Oι Άγγλοι είναι απόψε φαβορί, συμφωνούν όμως οι Δανοί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον δεύτερο ημιτελικό του "Γουέμπλεϊ"...

Ημιτελικός Νο2 απόψε (22.00-ΑΝΤ1) με την Αγγλία με τον τίτλο του φαβορί να υποδέχεται στο Γουέμπλεϊ την Δανία (του Κρίστιαν Έρικσεν) που έχει άγνοια κινδύνου! Πάμε λοιπόν να κάνουμε την ανάλυση δεδομένων για τους δυο μονομάχους...

Η Αγγλία: Πέρα από την άψογη ανασταλτική της λειτουργία (δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμη στο τουρνουά!) ξύπνησε και ο Κέιν, και μαζί και η επίθεσή της: Η Αγγλία πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «4» του Euro για 3η φορά στην ιστορία της, επιστρέφει στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ», φιλοδοξώντας να κατακτήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο (μοναδικό της τρόπαιο, το Παγκόσμιο του ΄66 στη χώρα).

Αγωνιστικά νέα: Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα για τον Σάουθγκεϊτ, που επανέφερε τους 4 στην άμυνα (είχε παίξει με τριάδα κόντρα στη Γερμανία). Ακόμα και ο εξτρέμ Σάκα (7/1), που έχασε το προηγούμενο λόγω ενοχλήσεων, επέστρεψε στις προπονήσεις και υπολογίζεται. Αβέβαιο το αν θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα, καθώς Στέρλινγκ και Κέιν, των τριών τερμάτων ο καθένας είναι σίγουροι!

Οι αριθμοί: Δεν έχει δεχτεί γκολ σε 5 ματς για το Euro (4 νίκες-1 ισοπαλία-καμμία ήττα) και δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαντικό στατιστικό.

Πιθανή ενδεκάδα: Πίκφορντ – Γουόκερ-Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο – Ράις, Φίλιπς – Σάντσο – Μάουντ, Στέρλινγκ – Κέιν

Η Δανία: Έπιασε υψηλό επίπεδο απόδοσης κι επικράτησε δίκαια με 2-1 της Τσεχίας. Το παραμύθι της... συνεχίζεται, αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, από την 3η αγωνιστική των ομίλων και μετά έχει σημειώσει 10 γκολ! Βρίσκεται σε ημιτελικά Euro για πρώτη φορά μετά το 1992, όταν είχε κάνει το «θαύμα» και κατέκτησε το τρόπαιο. Πάει με οδηγό το πρόσφατο Nations League, όπου παρέμεινε αήττητη σε 2 ματς με την Αγγλία, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ (0-0 εντός, νίκη 1-0 μέσα στο «Γουέμπλεϊ»).

Αγωνιστικά νέα: Ο φυσικός της ηγέτης Έρικσεν μπορεί να λείπει, έπειτα από την περιπέτεια της υγείας του, όμως κατά μία έννοια είναι μαζί, αφού το όλο περιστατικό έφερε πολύ κοντά τους παίκτες και «δυνάμωσε» την αποστολή. Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει και πάλι με 3 στόπερ ο προπονητής Χιούλμαντ, σταθερά τους Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Πόουλσεν, αν και ο Ντόλμπεργκ των τριών τερμάτων στη νοκ άουτ φάση, διατηρεί το προβάδισμα.

Οι αριθμοί: Έχει τέσσερα σερί... Over 2,5 στο Euro (3/4 G/G). Στα παιχνίδια της δηλαδή μπαίνουν πάνω από δυο γκολ συνολικά και συνήθως σκοράρουν και οι δυο ομάδες. Άλλωστε δέχτηκε γκολ στα 4 από τα 5 ματς που έπαιξε στη διοργάνωση...

Πιθανή ενδεκάδα: Σμάιχελ – Κρίστενσεν-Κίερ-Βέστεργκαρντ-Βας-Χόιμπεργκ-Ντιλέινι-Μέλε-Μπρέιθγουεϊτ-Ντόλμπεργκ-Ντάμσγκαρντ

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News