H Ιταλία στον τελικό, κέρδισε το θρίλερ με την Ισπανία στα πέναλτι

Ποδόσφαιρο
H Ιταλία στον τελικό, κέρδισε το θρίλερ με την Ισπανία στα πέναλτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν με 1-1, 4-2 για τη "σκουάντρα ατζούρα" η "ρώσικη ρουλέτα"΄...

H Ιταλία πανηγυρίζει απόψε μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Euro, καθώς κέρδισε το θρίλερ με την Ισπανία στα πέναλτι!

Κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν με 1-1, 4-2 για τη "σκουάντρα ατζούρα" η "ρώσικη ρουλέτα"...

Μετά από δύο προειδοποιητικές βολές από Ιμόμπιλε και Κιέζα, το γκολ ήρθε (60’) από υπέροχη εκτέλεση του τελευταίου όμως αποδείχθηκε ότι ήρθε κομματάκι… νωρίς. Ο Λουίς Ενρίκε αναδιοργάνωσε την επίθεση του με Μοράτα, Μορένο, ο Μαντσίνι προσπάθησε να «κλειδώσει» το 1-0 με Τολόι, Πεσίνα, όμως εκ του αποτελέσματος βιάστηκε να γυρίσει την ομάδα του πίσω.

Ο Μοράτα τιμώρησε τον ιταλικό κυνισμό με γκολ ισοφάρισης (80’, 1-0) που έστειλε τους φούριας ρόχας σε τρίτη συνεχόμενη παράταση στο Euro και εκεί η σκουάντρα ατζούρα βρέθηκε να παίζει δίχως Βεράτι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε, Μπαρέλα που αντικαταστάθηκαν κατάκοποι.

Κι όμως. Εκεί επιστράτευσαν την ιταλική τους μαεστρία. Έσβησαν τον ρυθμό, έπαιξαν υποδειγματικά πίσω από την μπάλα, απειλήθηκαν λίγο, κι έστειλαν τον ημιτελικό εκεί που ήθελαν, στα πέναλτι.

Εκεί, ήξεραν ότι έχουν το προβάδισμα. Είχαν τον Ντοναρούμα που αποκρούει 1 στα 3 πέναλτι στην καριέρα του. Είχαν το παραδοσιακό πρόβλημα των Ισπανών στις εκτελέσεις. Ο Ντάνι Όλμο το έστειλε στα… πουλιά, ο Ντοναρούμα «ψάρεψε» τον Μοράτα και οι Ιταλοί επιστρέφουν μετά από 9 χρόνια σε τελικό Euro με τον πιο… ιταλικό τρόπο που υπάρχει!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Λοκατέλι. Αποκρούει ο Σιμόν

Ντάνι Ολμο. Αουτ

Μπελότι. Γκολ. 1-0 η Ιταλία

Ζεράρ Μορένο. Γκολ. 1-1 η Ισπανία

Μπονούτσι. Γκολ. 2-1 η Ιταλία

Τιάγκο Αλκάνταρα. Γκολ. 2-2 η Ισπανία

Μπερναρντέσκι. Γκολ. 3-2 η Ιταλία

Μοράτα. Αποκρούει ο Ντοναρούμα, μένει το 3-2

Ζορζίνιο. Γκολ. 4-2 η Ιταλία, περνά στον τελικό

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (73' Τολόι), Μπαρέλα (85' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73' Πεσίνα), Κιέζα (107' Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62' Μπεράρντι), Ινσίνιε (85' Μπελότι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85' Γιορέντε), Λαπόρτ, Έρικ Γκαρθία, Άλμπα, Κόκε (70' Ρόδρι), Μπουσκέτς (115' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (62' Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70' Μορένο), Όλμο

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News