«Αρπάξτε την ευκαιρία και με τα δύο χέρια»

Απόψεις
«Αρπάξτε την ευκαιρία και με τα δύο χέρια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του Χάρι Κέιν στους συμπαίκτες και η Δανέζικη «απειλή» του Μπρίαν Λάουντρουπ για τη Αγγλία - Και η σίγουρη "τροπαιούχος" του Euro 2020... Τσέλσι

Αυτό είναι το μήνυμα του Χάρι Κέιν προς τους συμπαίκτες του στην Εθνική Αγγλίας για την αποψινή πρόκληση απέναντι στη Δανία: «Αρπάξτε την ευκαιρία και με τα δύο χέρια». Επιμένει ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία της Αγγλίας να κερδίσει ένα μεγάλο τουρνουά και δη μέσα στο σπίτι της. Έτσι θα γίνουν θρύλοι για πάντα. Ή τώρα ή ποτέ!

 Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ λέει ότι τα «αστέρια»  του στην Αγγλία έχουν μια πολύ «ιδιαίτερη ευκαιρία» για να κάνουν τη χώρα ευτυχισμένη.

Ο αντίπαλος όμως δεν είναι της σειράς και ο Μπρίαν Λάουντρουπ προειδοποιεί:

«Κανείς δεν φανταζόταν τη Δανία στον ημιτελικό του Euro 1992, αλλά σοκάραμε  θανατηφόρα τους Ολλανδούς ... Ο Γιοακίμ Μέλε είναι απειλή και η Αγγλία πρέπει να προσέχει…»

Πριν την έναρξη του Euro 2020 λίγοι θα πόνταραν ότι η Δανία θα έφτανε στα ημιτελικά. Είναι όμως ήδη εκεί ως η μεγάλη αποκάλυψη και έκπληξη του τουρνουά.

Αφού έχασε τον Κρίστιαν Έρικσεν σε τόσο άσχημη περίσταση και δεν πήρε ούτε πόντο από τα δύο πρώτα παιχνίδια, οι πιθανότητες ήταν αυξημένες εναντίον της. Με όλα όσα είχε περάσει στις πρώτες μέρες του Euro, η ομάδα της Δανίας ενέπνευσε περισσότερο συμπόνοια παρά φόβο, αλλά το άλλαξε άρδην, «κατεδαφίζοντας» τη Ρωσία 4-1 για να φτάσει στους γύρους νοκ-άουτ.

Άλλα τέσσερα γκολ  και στον επόμενο αγώνα, κυριαρχώντας και διαλύοντας την Ουαλία με κάποιο στυλ, αυξάνοντας αισθητά την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθησή της με κάθε γκολ που σημείωνε. Η νίκη εναντίον της Τσεχίας ήρθε στη συνέχεια και τώρα η  κόντρα της με την οικοδέσποινα Αγγλία προδιαθέτει για έναν απίθανο ημιτελικό.

Η Τσέλσι σίγουρη να γιορτάσει και το Euro!

Αναμφισβήτητα κερδισμένη στο Εuro 2020 η Τσέλσι. Σε κάθε περίπτωση... θα σηκώσει κούπα στο Γουέμπλεϊ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι η μοναδική ομάδα που έχει παίκτη της και στις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά του Εuro:  Aθπιλικουέτα (Ισπανία), Κρίστενσεν (Δανία), Μάουντ, Τζέιμς, Τσίλγουελ (Αγγλία), Εμερσον, Ζορζίνιο (Ιταλία) είναι στο ρόστερ της. Κάποιος ή κάποιοι από αυτούς θα σηκώσουν κι άλλη κούπα.

-Αν έλεγαν στον Αντρέας Κρίστενσεν στις αρχές του χρόνου, ότι θα οδηγούσε την Τσέλσι στον τίτλο του Champions League και θα ήταν στον ημιτελικό του Euro 2020, καν δεν θα το πίστευε.

Την Πρωτοχρονιά, ο  Κρίστενσεν  είχε παίξει μόλις πέντε αγώνες της Premier League με… τον Φρανκ Λάμπαρντ. Η άφιξη του Τόμας Τούχελ στη Γέφυρα του  Στάμφορντ υπήρξε το μεγαλύτερο σημείο καμπής της καριέρας του μέχρι σήμερα. Ο Γερμανός προπονητής ανέδειξε τον Δανό αμυντικό στο επίκεντρο…

-Ο Χάρι Κέιν δεν έχει άλλη επιλογή από το να γράψει ιστορία. Έχει πετύχει 35 γκολ σε 58 παιχνίδια για την Εθνική Αγγλίας. Το ρεκόρ το έχει ο Ρούνεϊ (53), με τον Τσάρλτον (49) και τον Λίνεκερ (48). Λίγοι αμφιβάλλουν ότι θα καταλήξει επίσης να το καταλάβει...

-Παντού εμβόλια με μπόνους! Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Kαν προσφέρει χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ σε διαδικτυακή κλήρωση για Λονδρέζους που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών για τον Covid-19.

-Έχοντας εμφανιστεί σε μόλις τέσσερις ημιτελικούς από το 1966 έως το 1996, η Αγγλία έχει φτάσει στο ίδιο στάδιο στα δύο πιο πρόσφατα τουρνουά, συν το League Nations του 2019. Η εντυπωσιακή βελτίωση, την οποία ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ελπίζει τελικά να στεφθεί με νίκη στον τελικό του Euro 2020 της Κυριακής (;), είναι  αποτέλεσμα πολυετούς εργασίας πολλών, στο γήπεδο και στα παρασκήνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News