Μαντσίνι: «Είναι άδικο να παίξουμε χωρίς φιλάθλους»

Ποδόσφαιρο
Μαντσίνι: «Είναι άδικο να παίξουμε χωρίς φιλάθλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέτρα στην Αγγλία απαγορεύουν μαζική παρουσία Ιταλών και Ισπανών οπαδών στο «Γουέμπλεϊ»

Χωρίς την παρουσία Ιταλών και Ισπανών φιλάθλων, λόγω των νέων μέτρων στην Αγγλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διεξάγεται απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Euro.

Τόσο στους δύο ημιτελικούς, όσο και στον τελικό, που θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ», θα «δώσουν το παρών» περίπου 60.000 φίλαθλοι. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να παρευρεθεί οποιοσδήποτε φίλαθλος που ζει στην Ιταλία, στην Ισπανία ή στην Δανία.

Κι αυτό, επειδή τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Αγγλία έναντι της Covid-19, επιβάλλουν καραντίνα πέντε έως δέκα ημερών κατά την άφιξη, κάτι που θα υποχρέωνε κάθε φίλαθλο, να μεταβεί στο Λονδίνο τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την συνάντηση.

«Είναι πολύ άδικο, εάν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Προτιμούμε να παίζουμε μπροστά σε ένα κοινό, παρά σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων. Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, αλλά είναι πολύ άδικο που δεν έχουμε το μισό γήπεδο γεμάτο από Ιταλούς φιλάθλους και το άλλο μισό από Ισπανούς», σχολίασε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Πάντως η «σκουάντρα ατζούρα» θα έχει στο πλευρό της έναν αριθμό φιλάθλων που κατοικούν στο Νησί και δεν υπόκεινται στους περιορισμούς. Περίπου 6.400 εισιτήρια έχουν τεθεί στην διάθεση των Ιταλών φιλάθλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News