Ιταλία-Ισπανία… o πρώτος μεγάλος ημιτελικός με το μάτι του neakriti.gr

Ποδόσφαιρο
Ιταλία-Ισπανία… o πρώτος μεγάλος ημιτελικός με το μάτι του neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε ενόψει του αποψινού (22.00-ΑΝΤ1) πρώτου ημιτελικού

Η ώρα του πρώτου ημιτελικού για το Euro 2020 έφτασε λοιπόν. Και δε θα μπορούσε παρά να αφορά σε ένα δυνατό ζευγάρι με δύο εθνικές ομάδες που ανέκαθεν θέλουμε εμείς οι "ουδέτεροι" να βλέπουμε να διασταυρώνουν τα ξίφη τους! Εμείς επιχειρούμε σήμερα να σας... βάλουμε στο Γουέμπλεϊ και να ξέρετε όσο το δυνατόν περισσότερα ενόψει σέντρας (απόψε, 22.00-ΑΝΤ1)...

Η Ιταλία

Έκανε ένα ακόμη βήμα κερδίζοντας με 2-1 το Βέλγιο. Της ακυρώθηκε γκολ του Μπονούτσι (ορθά) ως οφσάιντ, στη συνέχεια χρειάστηκε την καίρια επέμβαση του Ντοναρούμα σε σουτ του Ντε Μπρόινε, για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με δύο εξαιρετικές ενέργειες των Μπαρέλα (31'), Ινσίνιε (44'). Το αρνητικό ήταν πως το Βέλγιο μείωσε στο 45+2' με πέναλτι, αλλά η «Σκουάντρα Ατζούρα» άντεξε στην πίεση του δευτέρου ημιχρόνου. Έγραψε ιστορία, πέραν της πρόκρισης διεύρυνε και το αήττητο σερί της στις 32 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχει πετύχει 26 νίκες. Αξιοπρόσεκτο και το ότι παρά τα 11 τέρματά της στο τουρνουά, κανείς παίκτης δεν έχει πάνω από 2 (Ιμόμπιλε, Ινσίνιε, Λοκατέλι, Πεσίνα).

Αγωνιστικά νέα: Στον προημιτελικό τραυματίστηκε σοβαρά ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες, ο αριστερός μπακ Σπινατσόλα (18/0), χάνει το τουρνουά και αναμένεται να λείψει αρκετούς μήνες. Το αντικατέστησε στο ματς ο Έμερσον και το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει και στο αρχικό σχήμα. Κατά τα άλλα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα για τον προπονητή Μαντσίνι, με τους Λοκατέλι, Μπεράρντι και Φλορέντσι να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Οι αριθμοί: Η Ιταλία είναι αήττητη για 32 ματς, 26(νίκες)-6 (ισοπαλίες)-0 (ήττες) η επίδοση της (νέο ρεκόρ). Ωστόσο 1-4-3 στα 8 τελευταία της παιχνίδια με την Ισπανία έχει μόλις μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η...συντριβή με 4-0 στον τελικό του Euro 2012!

Η Ισπανία

Πέρασε χωρίς να πείσει, κερδίζοντας 3-1 στα πέναλτι την Ελβετία (1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση). Προηγήθηκε με αρκετά τυχερό τρόπο, στο 8', όταν σουτ του Άλμπα άλλαξε πορεία σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια είχε την υπεροχή και την κατοχή μπάλας, αλλά δεν την μετουσίωσε σε ευκαιρίες ή γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκαν οι Ελβετοί και ισοφάρισαν με τον Σακίρι, έπειτα από... επική γκέλα των Ισπανών κεντρικών αμυντικών. Το θετικό για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν ότι απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 77' κι αυτό όμως δεν το αξιοποίησε, ούτε στην κανονική διάρκεια ούτε στην παράταση. Πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι ο Σιμόν, έπιασε δύο, το 4ο το έστειλε άουτ ο Βάργκας, ευστόχησε ο πιο ψύχραιμος Ογιαρθάμπαλ κι έτσι οι «φούριας ρόχας» είναι στους «4». Αν κατακτήσουν το τρόπαιο φτάνουν τα 4 και θα είναι μόνοι πρώτοι στη σχετική λίστα (τώρα έχουν 3 μαζί με τους Γερμανούς).

Αγωνιστικά νέα: Χτύπησε ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες των Ισπανών στο τουρνουά, ο Σαράμπια (2 γκολ και ισάριθμες ασίστ) και κάνει αγώνα δρόμο για να προλάβει το ματς, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Αν λείψει, ο Ντάνι Όλμο δίνεται ως πιθανότερος αντικαταστάτης του. Πιθανές οι αλλαγές και στο κέντρο της άμυνας από τον Λουίς Ενρίκε, μετά τα... κατορθώματά των Τόρες, Λαπόρτ (έκανε ατομικό αλλά προλαβαίνει) στο παιχνίδι με την Ελβετία.

Οι αριθμοί: Ισόπαλα στα 90' τα 4/5 παιχνίδια της στο Euro. Αήττητη στα 15 πιο πρόσφατα (με 8 «Χ»). Στα 3 τελευταία της παιχνίδια μπήκε αυτογκόλ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News