Μπονούτσι, Κιελίνι, Μοράτα και το πρώτο από τα δυνατά φαβορί

Απόψεις
Μπονούτσι, Κιελίνι, Μοράτα και το πρώτο από τα δυνατά φαβορί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί λέει ο Μπονούτσι που θα αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του στη Γιουβέντους στον πρώτο ημιτελικό; - Η ομάδα που έχει παρουσιάσει ο Σαουθγκέιτ συνδυάζει εμπειρία και φρεσκάδα.

Μπορείς να μην τους εκθειάσεις;

Σε κάθε περίπτωση είναι πάντα εκεί με την Ιταλία. Από τις αποτυχίες ως στην αναγέννηση της Εθνικής ομάδας, ο Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τζιόρτζιο Κιελίνι κινούν τα νήματα μεταξύ της παρακμής της παγκόσμια γενιάς των πρωταθλητών των Μπουφόν, Γκατούζο, Πίρλο και  Ρόσι και των αναδυόμενων της σύγχρονης Εθνικής Ιταλίας, Ντοναρούμα, Τζορτζίνιο, Βεράτι, Τζορτζίνιο , Βεράτι και Ινσίνιε που απειλούν απόψε την Ισπανία.

Βασική τους αρετή ως ζευγάρι, η ικανότητά τους να προσαρμόζονται με όλους τους προπονητές που είχαν κοινούς καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Και οι δύο κλασικά κεντρικά στελέχη της ιταλικής σχολής, ειδικά ο Κιελίνι: Δυνατός στα ύψη, ισχυρός όταν διασχίζει, κυριαρχεί στην περιοχή επιρροής του και τείνει να κάνει μακρύ χτύπημα όταν διακρίνει καταστάσεις κινδύνου.

Ωστόσο, σε ένα πιο μοντέρνο και σκόπιμο στυλ όπως αυτό του Ρομπέρτο Μαντσίνι, το ζευγάρι Μπονούτσι - Κιελίνι έχει επίσης δείξει τη φερεγγυότητα και την ευελιξία του.

Τί λέει ο Μπονούτσι που θα αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του στη Γιουβέντους στον ημιτελικό; Απλά καθιστά σαφές, ότι με τον Αλβάρο Μοράτα, η Ισπανία έχει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο:

«Ο Μοράτα είναι φίλος, εξαιρετικό άτομο, σπουδαίος πατέρας, σπουδαίος επιθετικός και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο», δήλωσε πριν από τον αγώνα. «Θα υπάρξει μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια του ημιτελικού και πρέπει να επικεντρωθούμε».

-Δες όμως και την «εφηβική μηχανή» της Ισπανίας: Ο Πέδρι έχει αγωνιστεί σε 65 παιχνίδια για την Μπαρτσελόνα και τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21, ξεκινώντας στα 48 από αυτά.

-Υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα να εκπροσωπήσει την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά το UEFA EURO 2020. Αν και δεν θα ήταν καλό αυτό το "φόρτωμα".

-Η μορφή αυτού του Euro δεν έχει γίνει αποδεκτή θετικά παγκοσμίως, όταν καθεμία από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών, είχε την πολυτέλεια να παίζει  στη φάση των ομίλων στην έδρα της. Καταγραφή που κάνει σαφές ότι το πλεονέκτημα έδρας και τα λιγότερα ταξίδια έχουν κάνει τη διαφορά.

-Υπάρχει έξτρα λόγος να κατακτήσει το τρόπαιο η Αγγλία. Με άλλες δύο νίκες, όλη η ομάδα θα φιγουράρει με το χτένισμα του Φοντέν!

-Είναι εκπληκτικό αυτό που έχει συμβεί με τη Δανία. Στα δυο πρώτα παιχνίδια στον όμιλο της δεν είχε κανέναν βαθμό. Τώρα είναι πλέον ένα παιχνίδι μακριά από τον τελικό του Euro 2020. (Κι ήταν δύσκολο πνευματικά και συναισθηματικά να φτάσουν στην ανατροπή μετά το περιστατικό με τον Κριστιάν Έρικσεν).

Πρώτο από τα δυνατά φαβορί των ημιτελικών

Η Αγγλία είναι λογικό να φαντάζει ως πρώτο φαβορί από τις  τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Euro 2020, θέλοντας να τερματίσει την 55χρονη αναμονή της..

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018  στη Ρωσία, η Αγγλία είδε το προβάδισμά της να εξαλείφεται στους ημιτελικούς από την Κροατία, έχοντας απωλέσει ξανά την ευκαιρία σε έναν άλλο ημιτελικό στο Nations League  τι 2019 με την Ολλανδία. Όμως τώρα είναι πιο συνεκτική και διαθέτει την πείρα για τουρνουά υψηλού διεθνούς επιπέδου.

Η ομάδα που έχει παρουσιάσει ο Σαουθγκέιτ συνδυάζει την εμπειρία και τη φρεσκάδα.

Από τους Μέισον Μάουντ, Ντέκλαν Ράις, Τζέιντον Σάντσο και Τζουντ Μπέλινγκχαμ που έχουν να προσφέρουν πολλά όταν μπουν στο γήπεδο, ως τα πιο έμπειρα μέλη όπως ο Χάρι Κέιν, ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο Κάιλ Γουόκερ και άλλοι, που θα απελπιστούν αν δεν προχωρήσουν περισσότερο από ό, τι κατάφεραν σε πρόσφατα τουρνουά, ειδικά σε τους ημιτελικούς και τον τελικό που θα παιχτούν στο Γουέμπλεϊ.

Η επιθυμία του Χάρι Κέιν να κερδίσει έναν τίτλο γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη, με τον αρχηγό της Αγγλίας και της Τότεναμ να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και να ανταγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο ομάδας, μια δίψα που μπορεί να εξαφανιστεί αυτό το καλοκαίρι.

Παρόλο που δεν έχει κερδίσει τρόπαιο στην καριέρα του, διαθέτει τη νοοτροπία επαγγελματία υψηλού επιπέδου, ενώ παίκτες όπως οι Χέντερσον, Στόουνς και Γουόκερ ξέρουν τι χρειάζεται για να κατακτήσουν ένα τρόπαιο χάρη στις επιτυχίες τους με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

Ο Κίραν Τρίπιερ είναι κάτοχος του τίτλου της LaLiga, ενώ οι παίκτες της Τσέλσι είναι Ευρωπαίοι πρωταθλητές.

Η Αγγλία , έχοντας παίξει στη Ρώμη για τον προημιτελικό τους, τώρα επέστρεψε στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ για τον ημιτελικό και τον πιθανό τελικό, δίνοντάς της το προβάδισμα έναντι της Δανίας και - σε περίπτωση που ξεπεράσουν τους Δανούς – και με την Ιταλία ή την Ισπανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News