Τον ήθελαν στην Εθνική Αγγλίας, τον βρίσκουν μπροστά τους…

Απόψεις
Τον ήθελαν στην Εθνική Αγγλίας, τον βρίσκουν μπροστά τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κάσπερ Σμάιχελ έτοιμος ψυχολογικά αν χρειασθεί η διαδικασία των πέναλτι – Τον πιστεύει ο πατέρας του που κατέκτησε με τη Δανία το Euro 1992

Ο Κάσπερ Σμάιχελ,  δεν έκανε ντεμπούτο με την Εθνική  Δανίας μέχρι που έγινε 26 ετών. Πριν από αυτό, η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπάθησε να τον πείσει να ενταχθεί στην Εθνική Αγγλίας. Παρότι όλη η καριέρα του ήταν στη Μεγάλη Βρετανία, το απέρριψε. Η καρδιά του ήταν αλλού…

Η καριέρα του άρχισε στα 23 του -μετά από περιπλάνηση στην Δ' Αγγλίας- στη Λιντς. Στη Λέστερ, ανέβηκε στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, πρωταθλητής της Premier League (2015-16). Τώρα και τροπαιούχος του FA Cup στο Γουέμπλεϊ, όπου θα δώσει μάχη υπεράσπισης της Δανέζικης εστίας απέναντι στους Άγγλους.

Πριν από έξι χρόνια, ο Πέτερ και ο Κάσπερ Σμάιχελ βγήκαν για δείπνο. Ένας φίλαθλος τους πλησίασε και είπε στον πατέρα ότι ο γιος του ήταν καλός, αλλά δεν θα γινόταν ποτέ θρύλος όπως αυτός. Ο Πέτερ το απέρριψε αμέσως. Ίσως, ήδη έβλεπε κάτι.

Ο Δανός τερματοφύλακας, Κάσπερ Σμάιχελ, θα είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος, αν η Δανία χρειαστεί να «περάσει» τη διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση με την Αγγλία για τους ημιτελικούς του EURO 2020, όπως πιστεύει ότι ο πατέρας του Πέτερ, τερματοφύλακας και ο ίδιος με την ομάδα της Δανίας που κατέκτησε το Euro 1992.

 «Είμαι βέβαιος ότι θα αισθανθεί το ίδιο με εμένα, θα είναι μια νέα πρόκληση» δήλωσε ο Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στον αγώνα με την Αγγλία πριν από 29 χρόνια στη φάση των ομίλων, ενώ ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό με την Ολλανδία (2-2), σταματώντας το σουτ του Μάρκο Φαν Μπάστεν (5-4 για τη Δανία στα πέναλτι).

 Το πέναλτι «πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν μέρος της δουλειάς που επιλέγεις να κάνεις. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι και πόσο μεγάλο είναι, αλλά, στο τέλος, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ως τερματοφύλακας» συνέχισε. «Θα είναι προετοιμασμένος γι' αυτό. Νομίζω ότι ένα πράγμα που θα σκεφτεί είναι ότι, την τελευταία φορά που η Δανία έπαιξε στους ημιτελικούς του EURO, νικήσαμε στα πέναλτι. Έτσι μπορεί να πάρει έμπνευση από αυτό» συμπλήρωσε σε μια συνέντευξη στο ITV.

 «Πρέπει να συνειδητοποιείς ότι παίζεις σε μια καλή ομάδα όταν φτάνεις στον ημιτελικό» προειδοποίησε ο Πέτερ Σμάιχελ. «Μπορούμε να είμαστε κίνδυνοι για τον καθένα» συμπλήρωσε.

Φωτογραφία ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News