EURO 2020: Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών

Ποδόσφαιρο
EURO 2020: Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στις 19:00 Ελβετία-Ισπανία, ακολουθεί στις 22:00 το Βέλγιο-Ιταλία

Στον... δρόμο για την τελική 4άδα μπαίνει από σήμερα το Euro 2020, καθώς ξεκινούν οι νοκ-άουτ αγώνες για την προημιτελική φάση.

Στόχος για τους οκτώ διεκδικητές του... εισιτηρίου είναι να κάνουν το επόμενο βήμα και να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στον τελικό.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με δύο παιχνίδια, ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί το... παζλ των ημιτελικών.

Φυσικά, η προσμονή είναι τεράστια και στην αποψινή βραδιά δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι Βέλγιο-Ιταλία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι Ελβετία-Ισπανία.

Οι νικητές από τους δύο αγώνες θα κοντραριστούν μεταξύ τους στον ένα ημιτελικό, με τον... δρόμο ανοιχτό μπροστά τους για το μεγάλο ραντεβού.

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ (19:00, ΑΝΤ1, Αγία Πετρούπολη): Σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης ίσως δε χωράνε προβλέψεις, όμως η Ισπανία θεωρείται φαβορί κόντρα στην Ελβετία.

Από την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει την ομάδα του Πέτκοβιτς, που άφησε εκτός συνέχειας τη Γαλλία, νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 3-3 που σημειώθηκε με τρομερή ανατροπή δεδομένων.

Είναι βέβαιο ότι οι Ελβετοί και σ’ αυτό τον αγώνα θα δώσουν το 100% για το... δικαίωμα στο όνειρο.

Οι “φούριας ρόχας”, από την άλλη, πετούσαν... φωτιές στην επίθεση στο 5-3 με την Κροατία και έδειξαν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό.

ΒΕΛΓΙΟ-ΙΤΑΛΙΑ (22:00, ΑΝΤ1, Αρένα Μονάχου): Μια μονομαχία που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στον τελικό του Euro 2020, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν τις δύο ομάδες από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Βέλγοι στην προηγούμενη φάση ξεπέρασαν το εμπόδιο της Πορτογαλίας, νικώντας 1-0, ενώ η “σκουάντρα ατζούρα” τα βρήκε... σκούρα κόντρα στην Αυστρία, όμως έβγαλε χαρακτήρα στην παράταση και επικράτησε 2-1.

Οι δύο αντίπαλοι διαθέτουν παίκτες υψηλής ποιότητας σε όλες τις γραμμές, ενώ όλοι περιμένουν τις “κόντρες” του Λουκάκου με τους Ιταλούς αμυντικούς, τους οποίους αντιμετωπίζει και στη Serie A με τη φανέλα της Ίντερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News