Euro 2020: Ανησυχούν οι γιατροί στην Αγία Πετρούπουλη

Ποδόσφαιρο
Euro 2020: Ανησυχούν οι γιατροί στην Αγία Πετρούπουλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρουσία Ελβετών και Ισπανών φιλάθλων χτυπά… συναγερμό για κορωνοϊό

Με ανησυχία παρακολουθούν οι γιατροί στην Αγία Πετρούπολη τους φιλάθλους από Ελβετία και Ισπανία να φτάνουν για τον σημερινό προημιτελικό (19:00).

Η δεύτερη πόλη της Ρωσίας, η οποία ανέφερε περισσότερους από 100 θανάτους την ημέρα αυτή την εβδομάδα, φιλοξενεί τον έβδομο αγώνα του Euro 2020.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι περιορισμοί που ισχύουν λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του ορίου 50% στην χωρητικότητα του γηπέδου και τη χρήση μάσκας. Επίσης τα εστιατόρια θα παραμένουν κλειστά μεταξύ 2 π.μ. και 6 μ.μ. και υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν δημόσιες εκδηλώσεις.

"Ως γιατρός, φυσικά, είμαι αντίθετος στη διοργάνωση οποιονδήποτε μαζικών εκδηλώσεων", δήλωσε ο Αλεξέι Ντμιτρίεφ που εργάζεται στο νοσοκομείο Mariinskaya. "Φυσικά αναμένουμε αύξηση των ασθενών μετά τη διεξαγωγή τέτοιων μαζικών γεγονότων", είπε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως η "ανάμιξη" φιλάθλων στις πόλεις υποδοχής του Euro 2020, τα ταξίδια και η χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών έχει αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ευρώπη κατά 10%.

Ο Ελβετός υπουργός υγείας Αλέν Μπερσέτ προειδοποίησε τους φιλάθλους ότι θα ήταν ανόητο να ταξιδέψουν στη Ρωσία χωρίς να έχουν εμβολιαστεί την ίδια ώρα που περισσότεροι από 1.000 Ελβετοί οπαδοί έχουν πάει στην Αγία Πετρούπολη για το σημερινό παιχνίδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News