Euro 2020: Με γκολ στο… 122’ η Ουκρανία 2-1 την Σουηδία!

Ποδόσφαιρο
Euro 2020: Με γκολ στο… 122’ η Ουκρανία 2-1 την Σουηδία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματικό φινάλε στην παράταση και τώρα οι Ουκρανοί παίζουν με Αγγλία

Ο Αρτέμ Ντόβμπικ αποδείχτηκε… ολόχρυση αλλαγή για την Ουκρανία καθώς με δικό του γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης (122’) ήρθε η νίκη πρόκριση με 2-1 απέναντι στην Σουηδία! Μια νίκη που στέλνει τους Ουκρανούς στον προημιτελικό με την Αγγλία.

Το α’ ημίχρονο οι ρυθμοί ήταν χαμηλοί όμως μπήκαν δύο γκολ. Πρώτοι σκόραραν οι Ουκρανοί στο 27’ με τον Ζιντσένκο μετά από σέντρα του Γιαρμολένκο και στο 43’ οι Σουηδοί ισοφάρισαν με σουτ του Φόρσμπεργκ. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε γκολ αλλά δοκάρια, πρώτα με το Σιντόρτσουκ για την Ουκρανία και στη συνέχεια δύο φορές η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Φόρσμπεργκ για τη Σουηδία.

Με το ρυθμό να πέφτει αρκετά, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου και εκεί δεν άλλαξε το σκορ (1-1) αλλά άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Σουηδό Ντάνιελσον να αποβάλλεται στο 99’ για εγκληματικό τάκλιν στον Μπεσιέντιν, με τον διεθνή της Ουκρανίας να αποχωρεί κι εκείνος τραυματίας. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, η Ουκρανία πίεσε την αντίπαλη εστία και τελικά βρήκε το χρυσό γκολ στην εκπνοή.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ (83’ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83’ Μπένγκτσον), Λάρσον (97’ Κλάεσον), Όλσον (101’ Χελάντερ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (97’ Κουέισον), Ίσακ (97’ Μπεργκ) 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Σιντόρτσουκ (118’ Μπέζους), Στεπανένκο (95’ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106’ Ντόβπικ), Γιαρέμτσουκ (91’ Μπεσιέντιν, 102’ λ.τ. Τσιγκάνοφ), Σαπαρένκο (61’ Μαλινόβσκι)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News