Euro 2020: Αγγλία για... κούπα, 2-0 τη Γερμανία στο μεγάλο ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Euro 2020: Αγγλία για... κούπα, 2-0 τη Γερμανία στο μεγάλο ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίζοντας μέσα στο Γουέμπλεϊ οι Άγγλοι συνεχίζουν στο EURO και έστειλαν πίσω τους Γερμανούς

Η μονομαχία της Αγγλίας και της Γερμανίας έμοιαζε με πρόωρο τελικό και τελικά αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι Άγγλοι επικρατώντας με 2-0. Παίρνοντας ώθηση από την έδρα της, αφού η αναμέτρηση έγινε στο "Γουέμπλει" η Αγγλία πήρε μια τεράστια νίκη και τώρα στους "8" της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Σουηδίας-Ουκρανίας.

Τα "πάντσερ" από την πλευρά τους, αφού προκρίθηκαν... μετά κόπων και βασάνων από τον όμιλο του θανάτου, τελικά η διαδρομή τους σταμάτησε στο Λονδίνο στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι και επιστρέφουν σπίτι τους πολύ πρόωρα για τη δική τους κλάση...

Το ματς μέχρι το 70’ ήταν σχετικά ισορροπημένο με μοιρασμένες ευκαιρίες για Άγγλους και Γερμανούς. Το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 75’ μετά από ομαδική ενέργεια, έβαλε… φωτιά στο «Γουέμπλεϊ». Η Γερμανία βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, με τον Μίλερ να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, για να έρθει στο 85’ ο Χάρι Κέιν με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση να κάνει το 2-0 και να «κλειδώσει» την πρόκριση για τα «τρία λιοντάρια».

Πρόκειται για μια… γλυκιά εκδίκηση των Άγγλων, που μμε εξαίρεση τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, πάντοτε έσκυβαν το κεφάλι στις μεγάλες συναντήσεις με τη Γερμανία σε νοκ άουτ Μουντιάλ και Euro!

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Τρίπιερ, Σο, Φίλιπς, Ράις (88' Χέντερσον), Σάκα (68' Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87' Τσαν), Κρόος, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκόσενς (88' Σανέ), Μίλερ (90'+2' Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69' Γκνάμπρι).

PHOTOS ΑΠΕ - ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News