Πελέ σε Μπαπέ: «Αύριο είναι η πρώτη μέρα για ένα νέο ταξίδι…»

Απόψεις
Πελέ σε Μπαπέ: «Αύριο είναι η πρώτη μέρα για ένα νέο ταξίδι…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βάρος είναι... βαρύτερο σε χαμένο πέναλτι όπως του Μπαπέ. Ο Πελέ το ξέρει και του έστειλε εμψυχωτικό μήνυμα στο twitter. Το έχουν πάθει τόσοι «μεγάλοι» σε κορυφαίες διοργανώσεις…. Ρομπέρτο Μπάτζιο, Φράνκο Μπαρέζι, Λίο Μέσι, ο μέγας Σώκρατες, Πλατινί, Μπέκαμ... Το ερώτημα της L'Équipe...

-O Πελέ έσπευσε να γράψει δυο λόγια παρηγοριάς και ενθάρρυνσης για τον Κίλιαν Μπαπέ στο twitter... «Κράτησε το χέρι σου ψηλά. Αύριο είναι η πρώτη μέρα για ένα νέο ταξίδι»! Ξέρει πόσο πονάει έναν πρωταγωνιστή.

Η μοναξιά που φυλακίζει έναν ποδοσφαιριστή όταν χάνει μια αποφασιστική εκτέλεση πέναλτι είναι μεγάλη. Δεν επηρεάζει μόνο τον αυτόν, αλλά και όλα τα άλλα που τον έβαλαν στο βωμό.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο το υπέστη στην εποχή του, όταν έχασε τη καθοριστική εκτέλεσή του στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου των ΗΠΑ το 1994 (την ίδια μέρα, ένας από τους καλύτερους κεντρικούς στην ιστορία, ο Φράνκο Μπάρεσι , καταποντίστηκε επίσης από τον τυφώνα μετά την απώλεια).

Ο Λέο Μέσι γνώριζε επίσης μια τέτοια αίσθηση , όταν στο Κόπα Αμέρικα το 2016 εναντίον της Χιλής δεν ήξερε πώς να νικήσει τους δαίμονες που τόσο συχνά τον περίμεναν στο σημείο πέναλτι.

Ένιωσε τόση απογοήτευση που υποσχέθηκε να μην φορέσει ξανά τη φανέλα της Αργεντινής. Το διόρθωσε.

Ο Βραζιλιάνος Σόκρατες παραδόθηκε από τα έντεκα βήματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό. Ο Πλατινί απέτυχε επίσης εκείνη την ημέρα , αλλά λίγοι το θυμούνται πια. Το ίδιο έκανε κάποιος τόσο μηχανικός και ακριβής όσο ο Άγγλος Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Euro 2004 εναντίον της Πορτογαλίας.

Για τον Μπαπέ το βάρος είναι ακόμη βαρύτερο, διότι δεν σημείωσε ούτε ένα γκολ στα τέσσερα παιχνίδια του (390 λεπτά) στο τουρνουά. Ευτυχώς ήταν ο Μπενζεμά στο Βουκουρέστι. Καμία από τις ευκαιρίες του δεν βρήκε γκολ.

 Η L'Équipe αναρωτιέται: «Θα υπάρξει πριν και μετά για τον Μπαπέ μετά από αυτήν την 28η Ιουνίου 2021»;

Η γαλλική εφημερίδα δεν είχε έλεος, αποκαλώντας τη νύχτα του ως "εφιάλτη". Ο επιθετικός μπόρεσε να σκοράρει μόνο ένα γκολ στα δέκα τελευταία παιχνίδια του για τη γαλλική εθνική ομάδα (ήταν σε φιλικό εναντίον της Ουαλίας στις 2 Ιουνίου).

Και τώρα αυτό; Ενώ τα γκολ του με την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αξιοσημείωτα αυτή τη σεζόν (42 γκολ σε 47 παιχνίδια), ο Μπαπέ, είχε μια άλλη πικρή σεζόν με τους Παριζιάνους. Στο Γαλλικό Κύπελλο σημείωσε ένα από τα γκολ εναντίον της Μονακό. Βέβαιος. Όμως, μετά την ανάμνηση της άλωσης στο Καμπ Νου (σημείωσε τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στη Βαρκελώνη), δεν μπόρεσε να αποφύγει τον αποκλεισμό εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στους ημιτελικούς του Champions League. Και είδε επίσης πώς πήρε η Λίλ τον τίτλο της League 1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News