Το «Πέρασμα» των Ιταλών και η «Γενιά Ζ» της Αγγλίας

Απόψεις
Το «Πέρασμα» των Ιταλών και η «Γενιά Ζ» της Αγγλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φόβος από την πρώτη πίεση των νοκ άουτ που μπορεί να βγει σε καλό για τους παίκτες του Μαντσίνι και η αντίδραση των Άγγλων στην προϊστορία που τους βαραίνει με τους Γερμανούς…

H πραγματική εκκίνηση του Euro (όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο) ξεκινά πραγματικά στο δεύτερο γύρο, γιατί εκεί απαιτείται και το συναισθηματικό ταλέντο, όταν η πίεση ωθείται στα άκρα.

Φάνηκε από τον φόβο της Ιταλίας απέναντι στην Αυστρία στην κανονική διάρκεια, μέσα από τον  ίλιγγο του πρόωρου αποκλεισμού κι έτσι το ίδιο της παιχνίδι δεν μπορούσε να της βγει, μέσα από μια νέα ταλαντούχα ομάδα και μετά από 30 παιχνίδια χωρίς απώλεια.

Ασφαλώς και το γνώριζε αυτό το επικίνδυνο πέρασμα ο Μαντσίνι και ανανέωνε δυνάμεις για την παράταση. Έχοντας και την επίγνωση από την τρομερή εμπειρία του, ότι αυτό που δεν θα τους σκότωνε θα τους κάνει πιο δυνατούς, για τη συνέχεια. Εξ ου και τα προπονητικά του διλήμματα στο ματς με την Αυστρία, που ευτυχώς δεν του κόστισαν με τη «Θεία» παρέμβαση του VAR.

Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, οι εντυπώσεις πλανώνται όταν μια ομάδα επιζεί σε μια μάχη και εκείνο που μένει είναι το αποτέλεσμα. Ο πίνακας γράφει «η καλή πορεία συνεχίζεται»!

Θα δούμε αν συμβεί κάτι παρόμοιο το απόγευμα της Τρίτης στο ματς Αγγλίας - Γερμανίας στο Γουέμπλει κι οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ κουβαλούν πάνω τους φορτία από από περασμένες αναμετρήσεις τους. Εδώ ίσως μετρήσει η Γενιά Z την οποία επικαλείται ο αναλυτής της Sportsmail Όλιβερ Χολτ, πιστεύοντας ότι ο αγώνας Αγγλίας-Γερμανίας μπορεί να φορτωθεί συναισθηματικά και πολιτιστικά για παλαιότερες γενιές αλλά όχι για αυτήν τη νέα ομάδα.

-Δεν της έφταναν τα άλλα που πήγε να πάθει. Η Γερμανία είναι εξαγριωμένη χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» που δεν θα μπορέσει να προπονηθεί στο Γοέμπλεϊ το βράδυ πριν από τον αγώνα με την Αγγλία στο Euro 2020, επειδή η έντονη βροχή του Λονδίνου έχει κάνει ζημιά στον τάπητα... Η απόφαση ήταν της UEFA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News