Ξεκινούν σήμερα οι νοκ- άουτ αγώνες του Euro 2020

Ποδόσφαιρο
Ξεκινούν σήμερα οι νοκ- άουτ αγώνες του Euro 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουαλία- Δανία και Ιταλία- Αυστρία οι δύο αναμετρήσεις της ημέρας…

Οι νοκ άουτ αγώνες του Euro 2020 ξεκινούν το Σάββατο (26/06). Στις 19.00 (ANT1) στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» κοντράρονται Ουαλία - Δανία. Στις 22.00 (ANT1) στο Γουέμπλεϊ η Ιταλία αντιμετωπίζει την Αυστρία.

Τα ψέματα τελείωσαν. Η φάση των ομίλων του Euro 2020 ολοκληρώθηκε, οι 8 από τους 24 συμμετέχοντες πήγαν σπίτι τους και η διοργάνωση αποκτά από το απόγευμα του Σαββάτου άλλο ενδιαφέρον. Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει με δύο αναμετρήσεις και ένα ξεκάθαρο φαβορί, την Ιταλία που κοντράρεται με τη Δανία στο Λονδίνο. Νωρίτερα Ουαλία και Δανία θα αναμετρηθούν στο Άμστερνταμ.

Πρώτη μάχη σε τελική φάση...

Αμφίρροπη αναμέτρηση αυτή που θα διεξαχθεί στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Η Ουαλία απέδειξε στη φάση των ομίλων ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν και περιμένει πολλά από τους Ράμσεϊ, Μπέιλ. Η Δανία από την άλλη πλευρά απέδειξε ότι μπορούσε να έχει πετύχει καλύτερο πλασάρισμα. Η άνετη (4-1) επικράτηση κόντρα στη Ρωσία τόνωσε το ηθικό και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να τσεκάρουν εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν στον όμιλο ως αουτσάιντερ και παρά την ήττα από την Ιταλία προκρίθηκαν ως 2οι. Από τη στιγμή που η 3η θέση θα έφερνε στο δρόμο τους τη Γαλλία, πώς να μην είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση; Παρότι ο προπονητής Ρομπ Πέιτζ δηλώνει προβληματισμένος από τα διαδοχικά ταξίδια, οι Ουαλοί έχουν και ένα επιπλέον παράπονο. Οι οπαδοί τους δεν είχαν το δικαίωμα να μεταβούν στο Άμστερνταμ...

Εκτός πλάνων βρίσκεται ο Αμπάντου, αν και ο ίδιος δεν λογίζεται ως βασικός. Εκτός απροόπτου δεν θα δούμε τρεις στην άμυνα όπως κόντρα στην Ιταλία.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ουαλίας (4-2-3-1): Γουόρντ – Κόνορ Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Μπεν Ντέιβις – Αλεν, Μόρελ – Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς – Μουρ.

Η Δανία έκλεισε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με μία... μαγική βραδιά και ένα ευρύ 4-1 κόντρα στους Ρώσους. Το σοκ του αγώνα με τη Φινλανδία ξεπεράστηκε και υπάρχει η ψυχολογία, ώστε η πορεία να συνεχιστεί. Οι Σκανδιναβοί, άλλωστε, ήταν η ομάδα με τις περισσότερες τελικές (59) στη φάση των ομίλων.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2.500 Δανοί θα βρεθούν στι εξέδρες, ενώ αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σμάιχελ – Βας, Κρίστενσεν, Κίερ, Μέλε – Ντιλέινι, Γιένσεν, Χόιμπιεργκ – Μπρέιθγουεϊτ, Πόουλσεν, Ντάμσγκορντ.

Φουριόζα για το... ρεκόρ η Ιταλία

Ένα μοναδικό ρεκόρ θέλει να καταρρίψει η Ιταλία το βράδυ απέναντι στην Αυστρία. Είναι 30 ματς αήττητη (25-5-0) και έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της περιόδου 1935-39 με τον Πότσο στον πάγκο της! Δικαιολογημένα εμφανίζεται ως το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Euro πίσω από τη Γαλλία, αν και σε περίπτωση πρόκρισης θα συναντήσει είτε το Βέλγιο, είτε την Πορτογαλία.

Στη φάση των ομίλων οι Ιταλοί εντυπωσίασαν και τερμάτισαν με απολογισμό τερμάτων 7-0 και 3Χ3. «Το μόνο που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να συνεχίσουν να παίζουν με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε ο κόουτς Μαντσίνι. Εκτός βρίσκονται οι Κελίνι, Φλορέντσι. Επιστρέφουν οι μπακ Ντι Λορέντζο, Σπινατσόλα, ενώ έγινε και η... καθιερωμένη προετοιμασία για το ενδεχόμενο της διαδικασίας των πέναλτι. Εάν οδηγηθούμε εκεί; Η σειρά θα είναι... Ζορζίνιο, Ιμόμπιλε, Ατσέρμπι, Μπεράρντι, Μπονούτσι.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

Η Αυστρία από την άλλη πλευρά ζει ιστορικές στιγμές, καθώς για πρώτη φορά πέρασε στη φάση των νοκ άουτ. Με δύο νίκες τσέκαρε εισιτήριο ως 2η και ξεχώρισε για το πρέσινγκ που άσκησε. Δεν είναι τυχαίο που είναι 2η πίσω από την Ολλανδία σε ανακτήσεις μπάλας. Άγχος δεν υπάρχει, αφού το χρέος της το έχει κάνει. Είναι αουτσάιντερ, αλλά θα παλέψει για την έκπληξη. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Λαζάρο, ενώ διαθέσιμοι θα είναι οι Χιντερέγκερ και Γκρίλιτς.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μπάχμαν – Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Χιντερέγκερ – Λάινερ, Σάμπιτζερ, Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Ούλμερ – Μπαουμγκάρτνερ, Αρναούτοβιτς.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News