«Διακόψτε τους αγώνες όπου οι παίκτες υφίστανται ρατσιστική κακοποίηση»

Απόψεις
«Διακόψτε τους αγώνες όπου οι παίκτες υφίστανται ρατσιστική κακοποίηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα στην UEFA στέλνει ο αρχηγός της Ολλανδίας Βαϊνάλντουμ, καθώς η ομάδα του θα παίζει στη «φωλιά του λύκου» στη Βουδαπέστη με την Τσεχία για τους «16» του Euro, όπου πέρασαν τα μύρια όσα Μπαπέ και Μπενζεμά στο ματς της Γαλλίας

Ο αρχηγός της Ολλανδίας Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ πολύ ορθά ζητά από την UEFA να αναστέλλει τους αγώνες όπου οι παίκτες υφίστανται ρατσιστική κακοποίηση.

Δεν έχει άδικο, ας μην κρύβονται άλλο. Δεν είναι το χρήμα υπεράνω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας. Η UEFA μας έχει πρήξει στην "υποκριτική" συμπεριφορά. Αφήνει τον εθνικιστική πρωθυπουργό Ούρμπαν να αλωνίζει και του έδωσε και αγώνες του Euro;

Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στο Γύρο των 16 του Euro 2020 την Κυριακή στο Πούσκας Αρένα στη Βουδαπέστη, το γήπεδο δηλαδή όπου οι Κίλιαν Μπαπέ και Καρίμ Μπενζεμά κακοποιήθηκαν ρατσιστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα της Γαλλίας με την Ουγγαρία. Φυσικά ο Ολλανδός αρχηγός θα φορά περιβραχιόνιο αλά Νόιερ, κι ας τολμήσουν οι φασίστες.

«Η UEFA πρέπει να είναι εκεί για να προστατεύσει τους παίκτες στο γήπεδο και θα πρέπει να λάβει την απόφαση για τους παίκτες», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. «Θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο και πρέπει να είναι αυτή που θα πει «αν συμβεί αυτό, ο αγώνας διακόπτεται»

Πρόσθεσε ακόμη ότι, ενώ δεν είχε υποστεί ποτέ φυλετική κακοποίηση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, θα πλησίαζε τον διαιτητή εάν επρόκειτο να συμβεί.

«Δεν το έχω ξαναζήσει και ελπίζω να μην το βιώσω ποτέ» δήλωσε ο Βαϊνάλντουμ, επισημαίνοντας:

«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Στο παρελθόν, σκέφτηκα ότι δεν θα φύγω από το γήπεδο, αλλά τώρα σκέφτομαι διαφορετικά. Σε εκείνες τις στιγμές πρέπει να πλησιάσεις τον διαιτητή με τους συμπαίκτες σου και να λάβουν την απόφαση».

Ο Βαϊνάλντουμ συνέχισε να εκφράζει την προθυμία του να φορέσει το περιβραχιόνιο υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στον αγώνα στη Βουδαπέστη την Κυριακή. «Όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι», είπε.

Ο αγώνας στη Βουδαπέστη πραγματοποιείται ενάντια στη διαμάχη για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ουγγαρία που έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η UEFA απέρριψε το αίτημα του δήμαρχου του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ για να φωτίσει το Στάδιο Allianz σε χρώματα ουράνιου τόξου, μετά την έγκριση νόμου στην Ουγγαρία που απαγορεύει την κυκλοφορία περιεχομένου σε σχολεία που προωθούν την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News