Euro 2020: Η Ισπανία έβαλε στα... δίχτυα τη Σλοβακία, νίκη-πρόκριση με 5-0!

Ποδόσφαιρο
Euro 2020: Η Ισπανία έβαλε στα... δίχτυα τη Σλοβακία, νίκη-πρόκριση με 5-0!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέσπασμα των Ισπανών μετά από δύο ισοπαλίες και πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης

Άστραψε και βρόντηξε η Ισπανία απέναντι στη Σλοβακία, την οποία νίκησε με το εντυπωσιακό 5-0 και έτσι προκρίθηκε στους "16" του EURO 2020. Οι Ισπανοί ήθελαν μόνο τη νίκη για να προκριθούν, καθώς είχαν ξεκινήσει στον όμιλο με δύο ισοπαλίες απέναντι σε Σουηδία και Πολωνία και έφτασαν σε αυτή με τον πιο εμφατικό τρόπο!

Οι Σλοβάκοι έμειναν στους 3 βαθμούς αλλά δεν είναι αρκετοί για την πρόκριση, με αποτέλεσμα η βαριά ήττα να φέρνει και τον αποκλεισμό τους...

Στο άλλο παιχνίδι οι Σουηδοί επικράτησαν με 3-2 της Πολωνίας και πέρασαν με πρωτιά από τον όμιλο στην επόμενη φάση. Σε αυτό το ματς οι Πολωνοί ήταν αυτοί που "καίγονταν" για τη νίκη αλλά τα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι δεν ήταν αρκετά για να την κατακτήσουν και έτσι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση ως ουραγοί του 5ου ομίλου...

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε τρομερή εμφάνιση και έδειξε πως όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά. Προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 5ο όμιλο η Ισπανία, μένοντας πίσω από την Σουηδία και θα αντιμετωπίσει στους «16» την Κροατία.

Ο έμπειρος γκολκίπερ Ντουμπράβκα εξελίχθηκε για τη Σλοβακία σε αρνητικό πρωταγωνιστή του αγώνα και από παρολίγον ήρωας έγινε τελικά ο μοιραίος για την Σλοβακία που επιστρέφει σπίτι της λόγω goal average αν και τερμάτισε στην 3η θέση.

Αρχικά στο 12΄ έπιασε το πέναλτι του Μοράτα που κέρδισε ο Κόκε και καταλόγισε σωστά, αφού το είδε ο ίδιος στο βίντεο, ο Κάιπερς, στο 30΄ έβαλε την μπάλα μόνος του στην εστία του στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά από σουτ του Σαράμπια στο δοκάρι και στις καθυστερήσεις με δυο λάθος εξόδους στην ίδια φάση έδωσε την δυνατότητα στον Λαπόρτ να δώσει προβάδισμα ασφαλείας και πρόκρισης με 2-0 στην Ισπανία από το πρώτο 45λεπτο.

Με το πόδι στο γκάζι, λοιπόν, και στην επανάληψη οι «φούριας ρόχας» με τον MVP του αγώνα Σαράμπια να σκοράρει με γλυκό πλασέ μετά από άψογο γύρισμα του Άλμπα για το 3-0 στο 56ο λεπτό. Οι Ισπανοί δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Σαράμπια να μοιράζει έτοιμο γκολ έντεκα λεπτά αργότερα στον νεοεισελθόντα Φεράν Τόρες, ο οποίος με τακουνάκι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Λίγο αργότερα, στο 71' ο Πάου Τόρες έκανε την κεφαλιά, με τον Κούτσκα άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για το 5-0 της... φορτσάτης Ισπανίας που έδειξε ότι όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα - Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν - Κούτσκα, Χρομάντα (46΄ Λομπότκα) - Χαράσλιν, Χάμσικ (90΄ Μπένες), Μακ - Ντούντα (46΄ Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν - Αθπιλικουέτα (77΄ Ογιαρθάμπαλ), Γκαρσία, Λαπόρτ, Άλμπα - Μπουσκέτς (71΄ Τιάγκο) , Κόκε, Πέδρι - Σαράμπια, Μοράτα (65΄ Φεράν Τόρες), Μορένο (77΄ Τραορέ) .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News