Λούκα Μόντριτς: Θρύλος της Κροατίας και του ποδοσφαίρου

Απόψεις
Λούκα Μόντριτς: Θρύλος της Κροατίας και του ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τη χώρα του , μαζί με τον Νταβόρ Σούκερ και τον Μάριο Μάντζουκιτς.

Ο Λούκα Μόντριτς είναι πλέον ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος παίκτης της Κροατίας που σκοράρει στο Euro. Παρών για το έθνος του κάθε φορά.

Ο 35χρονος, που έπαιζε στο 62ο παιχνίδι της σεζόν, πιστοποίησε ξανά ότι δεν έχει όρια. Είναι θρύλος, τόσο για τη Κροατία όσο και στον κόσμο του ποδοσφαίρου και το γκολ του στο Hampden Park είναι ήδη μέρος στα βιβλία ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όσο ο Μόντριτς αντέχει , η Κροατία θα έχει πάντα λόγο στα μεγάλα τουρνουά.

Το γκολ του επί της Σκωτίας που έστειλε τη χώρα του στους «16|. είναι από αυτά που δεν ξεχνιούνται ποτέ.  Αντί να αφήσει την μπάλα να περάσει από το σώμα του και να βάλει το πόδι του, όπως οι περισσότεροι παίκτες, εκείνος «φύτεψε» το αριστερό του πόδι, έσκυψε προς τα δεξιά και χρησιμοποίησε το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του να  χαϊδεύσει την επάνω αριστερή γωνία της εστίας και να καταλήγει στα δίχτυα, αφήνοντας τον τερματοφύλακα χωρίς πιθανότητα.

Η αξιοσημείωτη στιγμή της ικανότητάς του  εμφανίζεται καλύτερα στην επανάληψη αργής κίνησης, πίσω από τον παίκτη.

Οι σπουδαίοι παίκτες, πέρα ​​από τους αριθμούς και τα τρόπαια, είναι αυτοί που αφήνουν τη σφραγίδα τους να παραμένει αμετάβλητη με τα χρόνια.  Στιγμές που μένουν αναξίτηλες στις αναμνήσεις των φιλάθλων για πάντα. Το γκολ του Μόντριτς έξω από την περιοχή το βράδυ της Τρίτης, ένα οικείο θέαμα με την πάροδο των ετών και προσθέτει στον θρύλο του.

Ήταν το 18ο γκολ του Μόντριτς για την Κροατία σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το 141ό συνολικά. Έγινε ο νεότερος σκόρερ για την Κροατία όταν έφτασε στο Euro 2008 σε  ηλικία 22 χτόνων και 273 ημερών. Την Τρίτη το βράδυ έγινε ο παλαιότερος σκόρερ της χώρας του σε 35 χρόνια και 286 ημέρες.

 Ο Μόντριτς είναι επίσης ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Κροατία , μαζί με τον Νταβόρ Σούκερ και τον Μάριο Μάντζουκιτς.

Έχει κερδίσει δύο τίτλους La Liga και τέσσερις τίτλους στο Champions League μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων και οδήγησε την Κροατία στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία.

Ο Μόντριτς έχει επίσης την τιμή να κερδίσει το Ballon d'Or, το οποίο του απονεμήθηκε μετά από ένα αστρικό 2018 για τη Ρεάλ και την Εθνική Κροατίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News